Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα τρία ακροδεξιά κόμματα -η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, τα Αδέλφια της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι και το Φόρτσα Ιταλία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι- ψήφισαν υπέρ της παρεμπόδισης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για το λεγόμενο «Ddl Zan», το οποίο πήρε το όνομα του βουλευτή που το κατέθεσε. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που είχε στόχο την επέκταση της ισχύουσας νομοθεσίας κατά των διακρίσεων για την προστασία γυναικών, ατόμων με αναπηρία και μελών της LGBTQ+ κοινότητας.

Διαβάστε ακόμη: Τζος Καβάλο: Κύμα συμπαράστασης στον πρώτο εν ενεργεία παίκτη που δήλωσε ομοφυλόφιλος

Συνολικά 154 γερουσιαστές ψήφισαν κατά της μετατροπής σε νόμο έναντι 131 υπέρ, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η Ιταλία γίνεται πλέον μία από τις λίγες χώρες της ΕΕ χωρίς συγκεκριμένη νομοθεσία για την προστασία των πολιτών της από μισογυνιστικές, ομοφοβικές, τρανσφοβικές και εναντίον ατόμων με αναπηρία διακρίσεις. 

Σύμφωνα με τα ακροδεξιά κόμματα ο νόμος θα περιόριζε την ελευθερία της έκφρασης και «θα προωθούσε την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» στα σχολεία.

Την οργή της εξέφρασε και η Ντονατέλα Βερσάτσε, κάνοντας λόγο για «ήττα που μας επηρεάζει όλους». «Με αυτή την ψηφοφορία, κάναμε ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω. Ως πολίτης της Ιταλίας, ντρέπομαι γι' αυτό», σημείωσε μεταξύ άλλων σε ανάρτηση στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CVk1ifOoFGA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA