Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πρώτη τους συνάντηση μετά το διπλωματικό επεισόδιο που ονομάστηκε «sofa – gate» είχαν πριν από λίγο στη Ρώμη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου του G20 και, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ήταν σύντομης διάρκειας. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι με κύρια θέματα την Λιβύη, το Αφγανιστάν και το μεταναστευτικό.https://twitter.com/vonderleyen/status/1454476941243953152?ref_src=twsrc^tfw

Το διπλωματικό επεισόδιο «sofa-gate»

Το διπλωματικό επεισόδιο «sofa – gate» έγινε κατά την επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τον περασμένο Απρίλιο στην Τουρκία. Η πρόεδρος της Κομισιόν είχε επισκεφτεί τη χώρα συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ και στον χώρο που θα συναντούσαν τον Τούρκο Πρόεδρο υπήρχαν μονάχα δύο καρέκλες. Αποτέλεσμα ήταν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να μείνει όρθια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA