Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλο έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ του CNN από το Αφγανιστάν στο οποίο έγινε γνωστή η πώληση μιας 9χρονης από τον πατέρα της σε έναν 55χρονο για νύφη επειδή, όπως είπε, ήθελε να βρει χρήματα για να αγοράσει φαγητό. 

Σύμφωνα με το CNN την ημέρα της «αγοραπωλησίας» o πατέρας της μικρής Parwana Malik είπε με κλάματα στον 55χρονο γαμπρό να μην χτυπάει την κόρη του. «Αυτή είναι η νύφη σου, να την προσέχεις σε παρακαλώ. Εσύ είσαι τώρα υπεύθυνος γι’ αυτήν. Παρακαλώ μην την χτυπάς» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της 9χρονης.

Η οικογένεια της Parwana υποστήριξε ότι δεν είχε άλλη επιλογή και γι’ αυτό πλέον συγκαταλέγεται στις οικογένειες που υποχρεώνονται να πουλήσουν τις κόρες τους για νύφες προκειμένου να επιβιώσουν καθώς το Αφγανιστάν βυθίζεται στην ανθρωπιστική κρίση. Παρόμοια κατάληξη με την Parwana είχε και η 12χρονη αδελφή της την οποία ο πατέρας της είχε πουλήσει ως νύφη λίγους μήνες νωρίτερα επικαλούμενος και τότε την ανάγκη της οικογένειας να επιβιώσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA