Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δική του απάντηση στις φήμες που πλημμύρισαν το Twitter στην Τουρκία για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τον Τούρκο πρόεδρο να βγαίνει από την προεδρική λιμουζίνα

Το μεσημέρι της Τετάρτης με μια ανάρτησή του στο Twitter ο Φαχρετίν Αλτούν διαψεύδει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι βαριά άρρωστος και αναφέρει με μήνυμά του: «Εμπιστεύσουν τον φίλο, φοβού τον εχθρό». Με αυτό το μήνυμα ουσιαστικά διαψεύδει πως επιδεινώθηκε η υγεία του Τούρκου προέδρου, καθώς τον εμφανίζει σε βίντεο να βαδίζει αφού έχει βγει από το προεδρικό όχημα στην τελετή αποχαιρετισμού που πραγματοποιήθηκε κατά την αναχώρησή του από την Κωνσταντινούπολη για την Αγκυρα. 

Η Υeni Akit, πάντως, αναφερόμενη στο θέμα, ρίχνει την ευθύνη για την φημολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην αντιπολίτευση και τα τρολ της, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Τα αριστερόστροφα τρολ που εκτόξευαν το μίσος τους για τον Ερντογάν στις αναρτήσεις με το hashtag #dead αποκάλυψαν πώς έχασαν εντελώς τα ανθρώπινα συναισθήματά τους», έγραψε χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1455837194967523331?ref_src=twsrc^tfw

Τις τελευταίες ώρες έχουν ξεσπάσει σφοδρές αντιδράσεις στην γειτονική χώρα λόγω αναρτήσεων στο Twitter οι οποίες παρουσίαζαν τον Ερντογάν βαριά άρρωστο με την υγεία του να έχει υποστεί ραγδαία επιδείνωση, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που έφτασαν μέχρι στο σημείο να τον παρουσιάσουν νεκρό! Για τις συγκεκριμένες φήμες, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Akit κατηγόρησε την αντιπολίτευση λέγοντας πως τρολς του διαδικτύου που πρόσκεινται σε αυτήν, δίχως ανθρωπισμό παρουσιάζουν νεκρό τον Ταγίπ Ερντογάν.

Χαμός στην Τουρκία μετά τις φήμες ότι ο Ερντογάν υπέστη εγκεφαλικό 

Νωρίτερα ξέσπασαν φήμες για ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, ακόμα και για θάνατο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την είδηση να γίνεται πρώτο trend στο Twitter της χώρας. Η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε, την ώρα μάλιστα που έχει γίνει γνωστό και το πρόγραμμά του για το υπόλοιπο της ημέρας. Μίας ημέρας η οποία είναι σημαντική για τον ίδιο και το κόμμα του, αφού συμπληρώνονται 19 χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter o βουλευτής Κωνσταντινούπολης του κεμαλικού κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Αϊκούτ Ερντογντού υποστήριξε ότι κυκλοφορούν πολλά μηνύματα στο WhatsApp για την υγεία του Ερντογάν, ότι δηλαδή υπέστη χθες το βράδυ εγκεφαλικό κι ότι νοσηλεύεται στην εντατική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA