ΔΙΕΘΝΗ
04/11/2021 16:51

Κομισιόν: Πότε λήγει το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό

Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό τέθηκε επισήμως σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2021 - Ποια απάντηση δίνει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Κρίστιαν Γουίγκαν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κομισιόν: Πότε λήγει το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

O κανονισμός που αφορά στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 έχει ημερομηνία λήξης έναν χρόνο από τη στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή με δυνατότητα παράτασης, εξήγησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Κρίστιαν Γουίγκαν. Ειδικότερα, ο κ. Γουίγκαν σημείωσε ότι «ισχύει για ένα χρόνο με την δυνατότητα να παραταθεί» και πρόσθεσε ότι «θα εξεταστεί όταν θα υπάρξει η έκθεση για τη λειτουργία του πιστοποιητικού τον Μάρτιο. Είναι μία ανοιχτή διαδικασία, είναι περιορισμένο σε χρόνο αλλά υπάρχει η πιθανότητα παράτασης».

Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό τέθηκε επισήμως σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2021. «Ο κανονισμός για το ψηφιακό πιστοποιητικό της Ε.Ε. για την COVID θα ισχύει για 12 μήνες από την 1η Ιουλίου 2021. Η Επιτροπή θα υποβάλει έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο τρεις μήνες πριν από τη λήξη της εφαρμογής του κανονισμού. Μαζί με αυτή την έκθεση, η Επιτροπή θα μπορούσε να προτείνει την παράταση του πιστοποιητικού COVID, εάν είναι απαραίτητο, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στην πανδημία», ανέφερε η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, όταν τέθηκε σε ισχύ το πιστοποιητικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ