Μενού
  • Α-
  • Α+

Αμοιβή έως και πέντε εκατομμύρια δολάρια για κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψη του Αουρελιάνο Γκουσμάν Λοέρα, αδελφού του διασημότερου μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών, του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, προσφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Αουρελιάνο Γκουσμάν Λοέρα, αδελφός του πρώην ηγέτη του καρτέλ Σιναλόα, «Ελ Τσάπο» κατηγορείται μαζί με τους αδελφούς Ρουπέρτο Σαλγκέιρο Νεβαρές , Χοσέ Σαλγκέιρο Νεβαρές και Ελιμπέρτο Σαλγκέιρο Νεβαρές για διεθνή παράνομη διακίνηση ναρκωτικών.

Η Πολιτεία Σιναλόα στο βορειοδυτικό Μεξικό αποτελεί εδώ και χρόνια κόμβο για λαθρεμπόριο μαριχουάνας και παπαρούνας οπίου στη χώρα. Ένα από τα κατηγορητήρια του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετίζεται με τη παράνομη διακίνηση φαιντανύλης, που ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους από υπερβολική δόση στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Η αμοιβή φτάνει έως τα πέντε εκατομμύρια δολάρια για καθέναν από τους τέσσερις κατηγορούμενους. Ο 64χρονος «Ελ Τσάπο» καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2019 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης στις ΗΠΑ και εκτίει την ποινή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA