Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 99 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε το βράδυ της Παρασκευής, όταν ένα βυτιοφόρο εξερράγη, έπειτα από μια σύγκρουση, όπως έκαναν γνωστό οι τοπικές αρχές. Καύσιμα συνέχιζαν να διαρρέουν από την κατεστραμμένη το πρωί του Σαββάτου, την ώρα που αστυνομικοί και στρατιώτες επιχειρούσαν να απομακρύνουν από τον δρόμο τα πλήθη περαστικών που είχαν συγκεντρωθεί, μεταδίδει δημοσιογράφος του Reuters.

Ένα καμένο πτώμα και τα απανθρακωμένα κουφάρια αυτοκινήτων και μηχανών ήταν ορατά στον δρόμο, στη συνοικία Ουέλινγκτον, στα ανατολικά προάστια του Φριτάουν, όπου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί. Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται προς το παρόν σε 99 και περισσότεροι από 100 τραυματίες λαμβάνουν φροντίδα σε νοσοκομεία και κλινικές στην πρωτεύουσα, είπε στο Reuters η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Αμάρα Τζαμπάι.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται άνθρωποι που έσπευσαν να μαζέψουν τα καύσιμα που διέρρεαν από το όχημα, ανέφερε αρχικά σε καταχώρησή της στο Facebook η Ιβόν Άκι-Σόγερ, δήμαρχος αυτής της πόλης. Αργότερα, διέγραψε το σχόλιο αυτό. Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο λίγο μετά την έκρηξη διακρίνονται άνθρωποι να τρέχουν μέσα από πυκνά σύννεφα καπνού ενώ φλόγες φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό. Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των εικόνων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA