ΔΙΕΘΝΗ
07/11/2021 19:15

Σκωτία: Δημοτικό σχολείο παροτρύνει τα αγόρια να φοράνε φούστες για την ισότητα των φύλων

Η διεύθυνση ενός Δημοτικού σχολείου στην Σκωτία, έστειλε e-mail στο οποίο ενημέρωνε πως μια φορά την εβδομάδα, τα αγόρια μαθητές και οι δάσκαλοι θα μπορούσαν να προσέλθουν στο σχολείο με φούστα, προκείμενου να εξαλειφθούν τα στερεότυπα της κοινωνίας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σκωτία: Δημοτικό σχολείο παροτρύνει τα αγόρια να φοράνε φούστες για την ισότητα των φύλων
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Ένα δημοτικό σχολείο στην Σκωτία αποφάσισε, προκειμένου να καταρριφθούν στερεότυπα ανάμεσα στα φύλα, να παροτρύνει τους άνδρες δασκάλους, αλλά και τους μαθητές, να παρουσιάζονται με φούστα στον χώρο του σχολείου και συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με το RT. Στο e-mail που έστειλε η διεύθυνση του σχολείου, αναφέρθηκε και σε παρόμοια εκστρατεία στην Ισπανία, στην οποία δάσκαλοι και παιδιά φορούσαν φούστες για να δείξουν αλληλεγγύη σε έναν μαθητή που είχε αποβληθεί για τον ίδιο λόγο. Σημειώνεται, ότι η ιδέα προήλθε από τους μαθητές της έκτης τάξης, κάτι που δεν αμέλησε να σημειώσει η διεύθυνση.

Οι αντιδράσεις δεν έλειψαν. Ορισμένοι ζήτησαν από το σχολείο να δώσει περισσότερο προσοχή στην διαδακτέα ύλη και όχι σε ανάλογες πρωτοβουλίες, ενώ άλλοι ζήτησαν να μάθουν γιατί υπάρχουν μόνο δύο επιλογές στην ενδυμασία των μαθητών. Σημειώνεται, πως δεν αναφέρονται στο κιλτ, την παραδοσιακη φορεσιά της χώρας, αλλά για μαθητική φούστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΚΩΤΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΗΤΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ