Μενού
  • Α-
  • Α+

Έχοντας εκτίσει τη μισή ποινή φυλάκισής του, ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, αποκτά το δικαίωμα αιτήματος αποφυλάκισης υπό όρους, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο και έναν δικηγόρο, οι οποίοι τοποθετήθηκαν τη Δευτέρα (8 Νοεμβρίου) επί του θέματος.

Ο Όσκαρ Πιστόριους πιθανώς να συναντηθεί σύντομα με τους γονείς της Ρίβα Στίνκαμπ –την οποία δολοφόνησε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013 – με σκοπό την πραγματοποίηση προκαταρκτικών συνομιλιών των δύο πλευρών. Το 2015, ο Όσκαρ Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για διάπραξη φόνου και λίγο καιρό αργότερα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο 34χρονος συμπλήρωσε το 50% της θητείας του στη φυλακή, δηλαδή την ελάχιστη χρονική περίοδο που απαιτείται για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του δράστη, σύμφωνα με τη νομική εκπρόσωπο της οικογένειας του θύματος, Τάνια Κοέν.

«Το συμβούλιο επρόκειτο να συζητήσει την αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους υπό όρους είτε στις 27/10 είτε στις 29/10· αλλά επειδή ορισμένα κριτήρια δεν πληρούνταν, η διαδικασία διεκόπη έως ότου υπάρξει η διαβεβαίωση της επιτροπής πως έχει στην κατοχή της όλες τις απαραίτητες αναφορές, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού», ανέφερε η Κοέν.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2013 o Όσκαρ Πιστόριους συνελήφθη στη Πρετόρια για το φόνο της συντρόφου του. Σύμφωνα με τα νοτιοαφρικανικά μέσα, ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ, περνώντας την για διαρρήκτη, στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του στο Silver Lake. Στη δίκη που επακολούθησε, ο Πιστόριους κατηγορήθηκε για φόνο εκ προμελέτης ενώ η γραμμή υπεράσπισής του υποστηρίζει ότι πρόκειται για ατύχημα, όταν την πέρασε για κλέφτη που είχε μπει στο σπίτι του. Στις 22 Φεβρουαρίου 2013 αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατομμύριο ραντ. Η δίκη του ξεκίνησε στις 3 Μαρτίου 2014. Στις 21 Οκτωβρίου 2014 καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης για βαριά αμέλεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA