Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουρκικό δικαστήριο έκρινε έναν χρήστη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ένοχο για προσβολή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ραγίπ Ερντογάν, για τον χαρακτηρισμό «κρυφός Εβραίος», σύμφωνα με δημοσίευμα της Ahvalnews.com.

Το δικαστήριο καταδίκασε αρχικά τον Yuksel Üstün σε 10 μήνες και 20 ημέρες φυλάκιση για μια ανάρτηση στο Facebook από το 2020, στην οποία έλεγε ότι ο Ερντογάν ήταν «Εβραίος που μεταμφιέζεται σε μουσουλμάνο».

Η ποινή μειώθηκε σε διοικητικό πρόστιμο 7.000 λιρών (722 δολάρια), ανέφερε την Παρασκευή η DW Turkish, με τον Üstün να κρίνεται ένοχος για υποτίμηση της «αξιοπρέπειας και υπόληψης» του Τούρκου προέδρου. Οι υποθέσεις στην Τουρκία που αφορούν εξύβριση του προέδρου, που επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, έχουν εκτοξευθεί από το 2014.Τον περασμένο μήνα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) προέτρεψε την Τουρκία να αλλάξει τον νόμο για την προσβολή του προέδρου, επικαλούμενο τη διασφάλιση της ελευθερίας της έκφρασης χωρίς παρέμβαση των αρχών της χώρας.

Ερντογάν: Έπαυσε από τα καθήκοντά τους 9 επίτιμους πρόξενους

Ο Ερντογάν δεν θέλει κανείς να μιλά κατά του και το έχει αποδείξει πολλάκις. Γι' αυτό και τώρα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έπαψε από τα καθήκοντά τους, τους επίτιμους προξένους εννέα κρατών επειδή, όπως υποστήριξαν ορισμένοι εξ’ αυτών, είχαν ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν μέσω αναρτήσεων στα social media.

Mεταξύ των επίσημων προξένων που παύθηκαν από τα καθήκοντά τους χωρίς να δοθεί επίσημη εξήγηση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τον περασμένο μήνα - περιλαμβάνεται εκείνη της Σουηδίας στην Αττάλεια, εκείνος της Βρετανίας στα Μούγλα, του Βελγίου και της Αυστρίας στη Σμύρνη, της Ρουμανίας στην Αλεξανδρέτα και της Λιθουανίας στο Νέβσεχιρ, όπως μετέδωσε η τουρκική υπηρεσία της DW.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA