ΔΙΕΘΝΗ
10/11/2021 03:57

NASA: Μετά το 2025 η επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη

Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στη SpaceX και την Blue Origin σχετικά με την ανάπτυξη συστήματος προσεδάφισης πήγε πίσω κατά επτά μήνες την επανδρωμένη αποστολή της NASA στη Σελήνη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
NASA: Μετά το 2025 η επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη
NASA: Μετά το 2025 η επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη
Ανάγνωση:

Αναβάλλονται μέχρι, στην καλύτερη περίπτωση, το 2025 τα σχέδια της NASA για την αποστολή επανδρωμένης πτήσης στη Σελήνη! Έτσι, θα καθυστερήσει για τουλάχιστον ένα χρόνο η προθεσμία που τέθηκε επί προεδρίας Τραμπ, η οποία θεωρείτο γενικά «αδύνατο να τηρηθεί», όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη τον διαχειριστή της υπηρεσίας.

«Υπολογίζουμε όχι νωρίτερα από το 2025 για το Artemis 3, το οποίο θα είναι το σκάφος για την προσσελήνωση ανθρώπων στην πρώτη επίδειξη συστήματος προσεδάφισης επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη, που κέρδισε στον διαγωνισμό η SpaceX», δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο διαχειριστής της NASA Μπιλ Νέλσον.

Ο Νέλσον διορίστηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας. Η NASA σχεδιάζει να στείλει ανθρώπους στο φεγγάρι για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970. Ο Μπάιντεν είχε συμφωνήσει να συνεχιστεί το αμερικανικό πρόγραμμα Άρτεμις, που ξεκίνησε επί προεδρίας Τραμπ για να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη έως το 2024, το οποίο προοριζόταν να αποτελέσει προοίμιο για μια ακόμη πιο φιλόδοξη ανθρώπινη προσγείωση στον Άρη μελλοντικά.

Η NASA περίμενε την επίλυση μιας νομικής διαμάχης μεταξύ της SpaceX και της Blue Origin σχετικά με την ανάπτυξη ενός συστήματος προσεδάφισης ανθρώπων στη Σελήνη για να ανακοινώσει ένα νέο χρονοδιάγραμμα. «Χάσαμε σχεδόν επτά μήνες σε δικαστικές διαμάχες και αυτό πιθανότατα ανέβαλε την προσσελήνωση ανθρώπων για το 2025 το νωρίτερο», είπε ο Μπιλ Νέλσον σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
NASA ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ SPACEX BLUE ORIGIN ΣΕΛΗΝΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ