Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι απειλές και η φραστικές προκλήσεις παραμένουν πάγια τακτική της τουρκικής πλευράς προς την Ελλάδα με τον ο υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ να αναφέρει σε συνέντευξή του πως οι διμερείς συμμαχίες της Ελλάδας θα προκαλέσουν ζημιά στην ευρωατλαντική συμμαχία. Σε συνέντευξή του στη Hurriyet κάνει λόγο για ρωγμές που θα προκληθούν στο ΝΑΤΟ καθώς «Στη Μεσόγειο κάποιες χώρες δεν κοιτάζουν το μπόι τους και την ισχύ τους και προσπαθούν να αναλάβουν κάποιους ρόλους».

Διαβάστε ακόμη: Νέα επίθεση Ακσενέρ στον Ερντογάν: Αντί να κάνεις τον λεβέντη του γλυκού νερού, άκου το έθνος

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πολιτικός στρέφει τα βέλη του κατά της Γαλλίας λέγοντας ότι προσπαθεί να συμμαχήσει με την Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα αλλά την προμηθεύει και με όπλα δημιουργώντας ζημιά και στο ΝΑΤΟ και στην Ελλάδα και αντιστρέφοντας την πραγματικότητα δηλώνει, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ότι η Άγκυρα αποτελεί εγγύηση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προαναγγέλλει νέες σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο. «Είτε το θέλετε είτε όχι εμείς θα αυξήσουμε τα γεωτρύπανα τα οποία διαθέτουμε, θα κάνουμε και περισσότερες σεισμικές έρευνες. Έτσι και στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο θα εντοπιίσουμε οτιδήποτε υπάρχει και θα το εξορύξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τουρκική ακταιωρός «σπρώχνει» μετανάστες στην Ελλάδα

Την ίδια στιγμή μία ακόμη οργανωμένη επιχείρηση προώθησης μεταναστών στα ελληνικά χωρικά ύδατα από τις τουρκικές αρχές καταγράφηκε καρέ -καρέ, χθες το πρωί, στο Αιγαίο. Σκάφη του λιμενικού εντόπισαν τουρκικές ακταιωρούς να συνοδεύουν και να «σπρώχνουν» ουσιαστικά βάρκα, γεμάτη με 40 μετανάστες προς το νησί της Λέσβου και αφού τους έκοψαν το δρόμο, οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να περισυνελλέξουν τους μετανάστες και να απομακρυνθούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA