Μενού
  • Α-
  • Α+

Η προκλητική στάση της Τουρκίας, απόρροια του εκνευρισμού από τις εξοπλιστικές κινήσεις και την ενίσχυση της Ελλάδας, συνεχίζονται με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ να... απειλεί πως η χώρα μας θα πρέπει να διδαχθεί από την ιστορία και τα όσα έγιναν το 1922. Αναφέρει δε πως η χώρα μας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί οικονομικά στις υποχρεώσεις που έχει δημιουργήσει.

Κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν ο Ακάρ αναφέρθηκε στη χώρα μας κάνοντας λόγο για «αγάπη στα όπλα»! Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ονειρεύονται. Αλλά αυτή είναι που προκαλεί ζημίες. Δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις για τα όπλα που αγόρασαν. Αυτό επιδεινώνει τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού λαού. Ο εξοπλισμός δεν έχει κανένα νόημα ακόμα κι αν είναι αριθμητικά ισοδύναμος με την Τουρκία γιατί τα μαθηματικά και η ιστορίας είναι ξεκάθαρα».

Ενώ κάλεσε τη χώρα μας να... διδαχθεί από την ιστορία. «Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9η Σεπτεμβρίου 1922. Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία».

Παράλληλα όπως αναφέρει η hurriyet, σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Υπάρχει υπερβολική αγάπη της Ελλάδας για τα εξοπλιστικά. Επιπλέον, ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα, λόγω των προσωπικών τους φιλοδοξιών, τροφοδοτούν τον εξοπλισμό από εχθρότητα προς την Τουρκία. Όλα όμως λύνονται με διάλογο. Στόχος μας είναι η επίλυση προβλημάτων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας, των ειρηνικών μεθόδων και του διαλόγου».

Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Την ίδια ώρα τουρκικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κάνουν λόγο για διπλωματική επίθεση από την ελληνική πλευρά. Όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global το ελληνικό κράτος με τις σύναψε με ΗΠΑ και Γαλλία ξεκίνησαν μια διπλωματική επίθεση ενώ κατηγορούν την Ελλάδα πως επιθυμεί να μειώσει την επιρροή της Τουρκίας στην Αφρική.

«Η Ελλάδα ξεκίνησε μια διπλωματική επίθεση. Ήδη έχουν υπογραφεί με  ΗΠΑ και Γαλλία, σημαντικές συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας. Παράλληλα Έλληνες αξιωματούχοι ξεκίνησαν επισκέψεις σε διάφορα σημεία του κόσμου. Μετά το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα φαίνεται πως ξεκίνησε ενέργειες για να μειώσει την επιρροή της Τουρκίας στην Αφρική.», αυτό αναφέρεται στο ρεπορτάζ του εν λόγω τηλεοπτικού δικτύου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA