ΔΙΕΘΝΗ
13/11/2021 07:20

Frontex: Η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη για αύξηση του αριθμού των μεταναστών

Για μια κατάσταση που ούτε αλλάζει, ούτε αποκλιμακώνεται, έκανε λόγο ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex αναφερόμενος στη μεταναστευτική κρίση και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να προετοιμαστεί για αύξηση των ροών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Frontex: Η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη για αύξηση του αριθμού των μεταναστών
Frontex: Η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη για αύξηση του αριθμού των μεταναστών
Ανάγνωση:

Μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι προετοιμασμένη προκειμένου να αντιμετωπίσει αύξηση του αριθμού μεταναστών που εισέρχονται στο ευρωπαϊκό μπλοκ, με την άφιξη πολλών ανθρώπων από τη Μέση Ανατολή μέσω της Λευκορωσίας να αναμένεται να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, έστειλε ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί.

«Μπορούμε να δούμε από το μοντέλο μας ανάλυση κινδύνου ότι όλοι οι παράγοντες που προκάλεσαν αυτήν την κρίση εξακολουθούν να υπάρχουν και ότι η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε αποκλιμακώνεται... Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε στο Reuters σε συνέντευξή του.

Πρόσθεσε ότι, παρόλο που η Frontex δεν έχει στείλει δυνάμεις της στο πεδίο για να υποστηρίξει την Πολωνία εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, συζητά για την κοινή χρήση πρόσθετων δορυφορικών εικόνων και την αύξηση της εναέριας επιτήρησης με τη χώρα.

Σχεδιάζει επίσης να βοηθήσει την Πολωνία να επαναπατρίσει μετανάστες στις χώρες καταγωγής τους, όπως το Ιράκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ FRONTEX
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ