ΔΙΕΘΝΗ
15/11/2021 14:55

Πολωνία: Χιλιάδες μετανάστες σε συνθήκες ψύχους - Συλλήψεις δημοσιογράφων

Τα βίντεο δεν μπορούν να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο γιατί η Πολωνία απαγόρευσε στους δημοσιογράφους την πρόσβαση στην άμεση συνοριακή ζώνη, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην περιοχή - Κάποιοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν προσπαθώντας να προσεγγίσουν το σημείο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πολωνία: Χιλιάδες μετανάστες σε συνθήκες ψύχους - Συλλήψεις δημοσιογράφων
Πηγή: (Associated Press)
Ανάγνωση:

Πλήθος μεταναστών συγκεντρώθηκαν σε κλειστό φυλάκιο στα σύνορα ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λευκορωσία, σύμφωνα με πλάνα βίντεο που δημοσιοποίησαν οι συνοροφύλακες και ο πολωνικός στρατός, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ, υπάρχει φήμη ότι μπορεί σήμερα να ανοίξει. «Όλο και περισσότερες ομάδες μεταναστών στέλνονται στο συνοριακό φυλάκιο Κουζνίτσα από τις λευκορωσικές δυνάμεις» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο Twitter. Βίντεο δείχνουν εκατοντάδες μετανάστες απέναντι σε παραταγμένους Πολωνούς αστυνομικούς και στρατιώτες. Οι μετανάστες σε συνθήκες ψύχους καταρρέουν από υποθερμία, εικόνες που όμως δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Διαβάστε ακόμη: Άρθρο Μητσοτάκη στη Le Figaro: Ο πρόεδρος Λουκασένκο αντλεί έμπνευση από μία στρατηγική που έχει ήδη δοκιμαστεί

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Ματσίετζ Βάσικ, «χιλιάδες μετανάστες» βρίσκονται σε αυτό το σημείο διέλευσης των συνόρων. «Οι πολωνικές δυνάμεις είναι προετοιμασμένες για κάθε σενάριο», υπογράμμισε. Η υπηρεσία Τύπου των συνοριοφυλάκων ανέφερε πως «οι παράνομοι μετανάστες συγκεντρώνονται στο συνοριακό φυλάκιο από το πρωί" και "προετοιμάζεται μια προσπάθεια να παραβιάσουν τα σύνορα». «Ορισμένοι μετανάστες έχουν καταυλιστεί στα σύνορα» κοντά στο χωριό Μπρούζγκι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Συλλήψεις δημοσιογράφων

Τα βίντεο δεν μπορούν να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο γιατί η Πολωνία απαγόρευσε στους δημοσιογράφους την πρόσβαση στην άμεση συνοριακή ζώνη, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην περιοχή. Μάλιστα κάποιοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν προσπαθώντας να προσεγγίσουν το σημείο. Η Πολωνία υποστηρίζει πως 3.000 έως 4.000 μετανάστες, στην πλειονότητά τους από τη Μέση Ανατολή, καταυλίζονται κατά μήκος των συνόρων σε αυτήν την κρίση στην οποία αντιπαρατίθενται οι δυτικές χώρες από τη μία πλευρά και η Λευκορωσία και η σύμμαχός της Ρωσία από την άλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΟΛΩΝΙΑ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ