Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια διεθνής συμμορία κλεφτών κοσμημάτων καταδικάστηκε για μια σειρά από ληστείες «μαμούθ» στη Βρετανία ,από τις οποίες απέσπασαν κλοπιμαία  αξίας 26 εκατομμυρίων λιρών. Μεταξύ άλλων, θύματά τους ήταν το μοντέλο Ταμάρα Εκλεστόουν, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, Φρανκ Λαμπάρντ, ο τέως πρόεδρος της Λέστερ (σκοτώθηκε σε δυστύχημα με το ιδιωτικό του ελικόπτερο) Βιτσάι Σριβανταναπράμπα και άλλοι. 

Οι Γιουγκόσλαβ Γιοβάνοβιτς,  Αλεσάντρο Μαλτέζε και Αλεσάντρο Ντονάτι παραδέχθηκαν ότι έκλεψαν την έπαυλη της Ταμάρα Εκλεστόουν στο Kensington τον Δεκέμβριο του 2019. Καταδικάστηκαν και για τις επιδρομές στα σπίτια των υπόλοιπων celebrities. Καταδικάστηκαν συνολικά για 28 χρόνια.  Κατά τη διάρκεια των πρώτων 13 ημερών του Δεκεμβρίου 2019, τα αντικείμενα αξίας 26 εκατομμυρίων λιρών εκτιμάται ότι ελήφθησαν από τα σπίτια της κας Έκλεστοουν, του κ. Λάμπαρντ και του κ. Σριβανταναπράμπα στο δυτικό Λονδίνο. Τα περισσότερα από τα κλεμμένα κοσμήματα και τα πολύτιμα ρολόγια δεν βρέθηκαν ποτέ.

Ο εισαγγελέας Timothy Cray QC είπε ότι η συμμορία «σχεδίασε και εκτέλεσε τις μεγαλύτερες ληστείες που έχουν αποκαλυφθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι διαρρήξεις περιελάμβαναν προσεκτική έρευνα. Συγκεκριμένα, τα θύματα στοχοποιήθηκαν εσκεμμένα λόγω της περιουσίας τους και των δημοσίων προφίλ τους». Ο Γιοβάνοβιτς έκλεψε το σπίτι του θρύλου της Τσέλσι Φρανκ Λάμπαρντ και της συζύγου του Κριστίν, ενώ το ζευγάρι ήταν έξω την 1η Δεκεμβρίου. Το ζευγάρι δήλωνε ότι δυσκολευόταν να κοιμηθεί για εβδομάδες μετά τη διάρρηξη. Δέκα ημέρες μετά, σειρά είχε η έπαυλη του αείμνηστου προέδρου της Λέστερ και τελευταίο το σπίτι του μοντέλου. 

Από την κατοικία της κόρης του πρώην αφεντικού της Φόρμουλα 1, εκλάπησαν κοσμήματα, χρήματα και πολύτιμες πέτρες, η αξία των οποίων ανερχόταν σε περισσότερα από 25 εκατομμύρια λίρες (29,5 εκατομμύρια ευρώ), ένα ποσό που σύμφωνα με την αστυνομία του Λονδίνου αποτελεί ρεκόρ για μια διάρρηξη σε σπίτι ιδιωτών.

Και οι τρεις καταδικασμένοι είχαν φύγει από τη Βρετανία στις 18 Δεκεμβρίου. Συνελήφθησαν στην Ιταλία το 2020 και στη συνέχεια εκδόθηκαν πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA