Μενού
  • Α-
  • Α+

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία ενός 16χρονου κοριτσιού στην Ινδία. Η ιστορία της έφηβης που υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα αλλεπάλληλων βιασμών από εκατοντάδες άνδρες, έρχεται να προστεθεί στο οξύτατο πρόβλημα σεξουαλικής βίας που υφίστανται γυναίκες στη χώρα. 

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού στο Μετρό και οι επιβάτες αντί να καλέσουν την Αστυνομία τραβούσαν... βίντεο!

Σύμφωνα με το CNN, η Επιτροπή Ευζωίας Παιδιού της Ινδίας (CWC) στις 11 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε πως η 16χρονη άστεγη κατέθεσε πως βιάστηκε από 400 άνδρες στην περιοχή Beed της πολιτείας Μαχαράστρα τους τελευταίους 6 μήνες, ενώ έδωσε και τα ονόματα δύο αστυνομικών. Το κορίτσι επαιτούσε σε στάση λεωφορείου όταν δέχτηκε επίθεση από τρεις άνδρες που την ανάγκασαν να εκδίδεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της CWC. 

Παρότι ο αριθμός των βιασμών και των βιαστών είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιωθεί η 16χρονη κατάφερε να αναγνωρίσει τουλάχιστον 25 άτομα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το κορίτσι φέρεται να έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να κάνει αναφορά για άνδρα που την χτύπησε, ωστόσο οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να την βοηθήσουν.  Η ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών Yogita Bhayana χαρακτήρισε το γεγονός ως «την πιο τραγική υπόθεση (βιασμού) στην ιστορία». «Το κορίτσι βασανιζόταν καθημερινά», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η αστυνομία απέτυχε να την προστατεύσει. Σ

8 κατηγορούνται για βιασμό 

Η αστυνομία της περιοχής, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει την καταγγελία για βιασμούς από 400 άνδρες, δήλωσε ότι έχει ανοίξει φάκελος για 8 άτομα μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος. Οι 8 βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία του βιασμού κατά ανηλίκου.  Σύμφωνα με το CNN, το κορίτσι είπε στην αστυνομία ότι ήταν παντρεμένη από την ηλικία των 13 ετών με έναν 33χρονο, ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ σεξουαλική επίθεση είχε δεχτεί και από τον πατέρα της, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει και τα δύο σπίτια και να αναγκάζεται να κοιμάται στη στάση του λεωφορείου. Στο Εθνικό Αρχείο Εγκλημάτων της Ινδίας, έγιναν 28.000 καταγγελίες για βιασμούς το 2020. Υπολογίζεται πως ένας άνθρωπος βιάζεται στη χώρα κάθε 18 λεπτά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA