ΔΙΕΘΝΗ
16/11/2021 23:16

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο»

Με ένα συγκινητικό μήνυμα, κατακλείδα του οποίου ήταν η φράση «κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο», απευθύνθηκε στη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας η Βασίλισσα Ελισάβετ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βασίλισσα Ελισάβετ: «Κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο»
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Με ένα συγκινητικό μήνυμα, μέσω του νεότερου γιου της, του πρίγκιπα Εντουαρντ, Κόμη του Eσσεφ, απευθύνθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ στη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας. Οπως αναφέρει η βρετανική «Sun», το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν «κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο» και το μετέφερε ο γιος της εξαιτίας της απουσίας της για λόγους υγείας.

Η 95χρονη μονάρχης αναπόλησε τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, σημειώνοντας πως μισός αιώνας έχει περάσει από τότε που μαζί έδιναν το παρών στην πρώτη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας. Στην ομιλία για τη Γενική Σύνοδο, η Βασίλισσα εξήρε «τη μοντέρνα κοινωνία μας που ποικίλλει έντονα» στην οποία «η ευημερία του έθνους εξαρτάται από τη συνεισφορά των ανθρώπων κάθε πίστης, και καμίας». Η Βρετανίδα μονάρχης επίσης άδραξε την ευκαιρία του μηνύματός της και περιέγραψε την πανδημία του κορονοϊού σαν μια περίοδο «άγχους, θρήνου και κόπωσης».

Καθώς έχασε την τελετή της Ημέρας Μνήμης το Σαββατοκύριακο, η βασίλισσα Ελισάβετ επρόκειτο να εμφανιστεί στη Γενική Σύνοδο, ωστόσο η εμφάνισή της ακυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο πρίγκιπας Εντουαρντ, ο οποίος διάβασε την ομιλία της 95χρονης στους επισκόπους και τον κλήρο, εξήρε την Εκκλησία επειδή προσφέρει «ελπίδα» κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πριν την ομιλία, είπε ότι η Βασίλισσα στέλνει «την ειλικρινή και βαθιά απολογία της επειδή δεν μπορεί να είναι εδώ σήμερα». Ο Εντουαρντ πρόσθεσε: «Πιστεύω καταλαβαίνετε γιατί και η ίδια λυπάται πολύ». Ολα αυτά έρχονται αφότου έγινε γνωστό πως επτά ανώτατα μέλη των Βρετανικών Ανακτόρων «μπαίνουν στο παιχνίδι» για να βοηθήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ «για όσο χρειαστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ