Μενού
  • Α-
  • Α+

Την αγορά και τέταρτου γεωτρύπανου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Με το μεγάλο στόλο γεωτρυπάνων που έχουμε έφτασε στο σημείο να μπορεί να πραγματοποιεί δραστηριότητες πλέον και πέραν των συνόρων της» είπε χαρακτηριστικά σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP, κάτι που, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχαράκη, ίσως αφορά στη Λιβύη ή τα Κατεχόμενα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα καταστεί επιχειρησιακό το τέταρτο αυτό γεωτρύπανο. Την αγορά είχε προαναγγείλει προ ημερών η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, με τον Ερντογάν να επιβεβαιώνει σήμερα τις σχετικές πληροφορίες.

«Προσθέσαμε και τέταρτο γεωτρύπανο στο στόλο μας. Αυτό το πλοίο, σε αντίθεση με τα άλλα, είναι το πιο σύγχρονο και ένα ολοκαίνουργιο πλοίο, που θα χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά, 7η γενιάς, όπως αποκαλείται. Υπάρχουν συνολικά 5 πλοία στην κατηγορία αυτού του πλοίου στον κόσμο. Ένα από αυτά ανήκει στην Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως ανέφερε, το γεωτρύπανο θα είναι μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων και θα φτάνει σε βάθος 3.665 μέτρων, όχι πολύ βαθιά σε σχέση με τα άλλα τα παλαιότερα που διαθέτει. Ευχήθηκε να είναι καλορίζικο, ενώ άφησε αιχμές για όσους «εκνευρίζονται», όπως τόνισε, από την πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA