Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα μωρό ενός έτους πέθανε στο δάσος κοντά στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, ανέφερε την Πέμπτη η μη κυβερνητική οργάνωση Πολωνικό Κέντρο Διεθνούς Βοήθειας (Polish Center for International Aid), κάνοντας το το νεότερο θύμα της νέας μεταναστευτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών.  Χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούν να φτάσουν στην ΕΕ εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι σε συνθήκες παγετού και η Ευρώπη κατηγορεί την Λευκορωσία ότι εκμεταλλεύεται τους μετανάστες για εθνικά οφέλη. 

Όσον αφορά στο νεότερο θύμα της κρίσης, το αγόρι ενός έτους που έχασε τη ζωή του από τις συνθήκες διαβίωσης, καταγόταν από τη Συρία και η οικογένειά του βρισκόταν για περισσότερο από ένα μήνα στο δάσος.  Τα αίτια του θανάτου του αγοριού δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες, οι περισσότεροι λόγω των συνθηκών.

Νωρίτερα σήμερα, η Άννα Μιχάλσκα, εκπρόσωπος της πολωνικής συνοριοφυλακής, δήλωσε ότι πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας που επιχείρησαν να περάσουν από τα σύνορα της Λευκορωσίας στην Πολωνία κατά τη διάρκεια της νύχτας νοσηλεύονται σε πολωνικά ιατρικά κέντρα.

Η οικογένεια αποτελούνταν από μια γυναίκα, έναν άνδρα και τρία παιδιά ηλικίας επτά, οκτώ και εννέα ετών. Σύμφωνα με τη Μιχάλσκα, η υγεία όλων των μελών της οικογένειας αυτή τη στιγμή είναι σε καλή κατάσταση. Σύμφωνα με φιλανθρωπικά ιδρύματα, τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότεροι άνθρωποι κατάφεραν να περάσουν τα συρματοπλέγματα που χωρίζουν την Πολωνία από τη Λευκορωσία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA