Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια κοινή έρευνα της Κίνας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τονίζει  ότι ο πρώτος άνθρωπος που νόσησε με κορονοϊό στην Γουχάν δεν ήταν λογιστής, όπως είχε ειπωθεί αρχικά, αλλά πωλήτρια σε αγορά ζώων της πόλης. Μάλιστα, η μόλυνση προήλθε φυσικά και δεν «δραπέτευσε» από εργαστήριο, όπως αναφέρεται. 

Ομάδα του ΠΟΥ πέρασε έναν μήνα στην Γουχάν με Κινέζους επιστήμονες και σε κοινή έκθεση τον Μάρτιο ανέφερε ότι ο ιός Sars-CoV-2 πιθανότατα είχε μεταδοθεί από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω άλλου ζώου, προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειαζόταν περαιτέρω έρευνα.

«Τα συμπτώματα του ιού εμφανίστηκαν μετά από πολλαπλά κρούσματα σε εργαζόμενους στην αγορά Χουανάν, καθιστώντας μια γυναίκα πωλήτρια θαλασσινών το πρώτο γνωστό κρούσμα, με την έναρξη της ασθένειας στις 11 Δεκεμβρίου», σημειώνει μελέτη. Όπως αναφέρει, τα περισσότερα πρώιμα συμπτώματα συνδέονταν με την αγορά, συγκεκριμένα με το δυτικό τμήμα όπου ήταν εγκλωβισμένοι σκύλοι ρακούν και παρείχε ισχυρές ενδείξεις για την προέλευση της πανδημίας στην αγορά ζωντανών ζώων, σύμφωνα με τον Guardian

«Σε αυτήν την πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, τα μισά από τα πρώτα κρούσματα συνδέονται με ένα μέρος που έχει το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου», είπε ο Καθηγητής, Michael Worobey στους New York Times, ένας από τους ειδικούς που υποστηρίζει ότι ο ιός δεν προήλθε από κάποιο εργαστήριο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA