Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Και πάλι... πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν - Ανέλαβε ξανά τα καθήκοντά του

Σύντομη ήταν η θητεία της Κάμαλα Χάρις ως προέδρου των ΗΠΑ μετά την προσωρινή μεταβίβαση της εξουσίας από τον Τζο Μπάιντεν, λόγω εξετάσεων ρουτίνας που προέβλεπαν ολική αναισθησία - Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Πηγή: Associated Press
Πηγή: Associated Press

Ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε εκ νέου τα προεδρικά του καθήκοντα στις 18:35 ώρα Ελλάδας, τα οποία είχε μεταβιβάσει για σύντομο χρονικό διάστημα στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για όση ώρα παρέμενε υπό αναισθησία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος υποβλήθηκε σε κολονοσκόπηση «ρουτίνας» συνομίλησε με την Κάμαλα Χάρις και τον επιτελάρχη του Λευκού Οίκου «γύρω στις 11:35 σήμερα το πρωί. Ο πρόεδρος ήταν σε καλή διάθεση και ανάλαβε εκ νέου τα καθήκοντά του αυτή του εκείνη τη στιγμή», έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι. Η ίδια διευκρίνισε ότι ο Τζο Μπάιντεν παραμένει προς το παρόν στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, για τη συνέχιση του γενικού τσεκ-απ «ρουτίνας» στο οποίο υποβάλλεται.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα υποβαλλόταν σήμερα, Παρασκευή (20/11) σε κολoνοσκόπηση «ρουτίνας», μια εξέταση με γενική αναισθησία, με αποτέλεσμα να έπρεπε να μεταβιβάσει προσωρινά τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρό του, Κάμαλα Χάρις. «Ο πρόεδρος θα υποβληθεί σε κολονοσκόπηση ρουτίνας» στο ιατρικό κέντρο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λευκός Οίκος. «Οπως είχε γίνει και όταν ο πρόεδρος Τζορτζ Γ. Μπους υποβλήθηκε στην ίδια επέμβαση το 2002 και το 2007, και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο για μια σύντομη περίοδο, ενώ θα βρίσκεται υπό αναισθησία», προσέθεσε.

Ο Μπάιντεν, που δεν καπνίζει ούτε πίνει, έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, και έλαβε την τρίτη δόση στα τέλη Σεπτεμβρίου. Είναι ο πιο γηραιός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και γνωστοποίησε δημόσια ότι σκοπεύει να διεκδικήσει μια νέα θητεία το 2024, αλλά η ηλικία του τροφοδοτεί υποθέσεις ότι θα μπορούσε να εγκαταλείψει τα σχέδια αυτά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Τζο Μπάιντεν #Καμάλα Χάρις #ΗΠΑ

Best of Internet