Μενού
  • Α-
  • Α+

Διαδηλώσεις κατά της αθώωσης του 18χρονου Κάιλ Ρίτενχαους - που σκότωσε δύο μαύρους άνδρες το 2020 - πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ. Κατά την διάρκεια της δίκης, ο νεαρός επέμεινε ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Εντάσεις μεταξύ του κινήματος Black Lives Matter που γιγαντώθηκε μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και των υποστηρικτών της οπλοκατοχής. https://twitter.com/ABC/status/1462132672327790595?ref_src=twsrc^tfw

Η ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης προκάλεσε τοπικού χαρακτήρα διαδηλώσεις στην Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Πόρτλαντ του Ορεγκον, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής χαιρέτισαν την απόφαση.

«Οι ένορκοι πήραν την σωστή απόφαση: η νόμιμη βία δεν είναι παράνομη. Ηταν μία δύσκολη διαδρομή, αλλά την κάναμε.Κάναμε το πιο δύσκολο», είπε ο Ρίτενχαους σε συνέντευξή του στο συντηρητικό και φιλικά προσκείμενο με τον Ντόναλντ Τραμπ, Fox News, για να δυναμιτίσει το ήδη τεταμένο κλίμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA