Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φετινή χρονιά είναι λόγω της πανδημίας αρκούντως ανατριχιαστική, αλλά οι υπεύθυνοι του History Center of Olmsted County στην Πολιτεία της Μινεσότα στις ΗΠΑ άνοιξαν τις πύλες της... κολάσεως και άφησαν να διέλθει μια νέα παράτα από ανατριχιαστικές κούκλες. Ο φετινός διαγωνισμός Creepy Doll Contest ήταν ο πιο τρομακτικός από τότε που καθιερώθηκε. Ο διαγωνισμός εγκαινιάστηκε το 2019 ως μια αθώα προσπάθεια να τιμηθεί ένα τμήμα της συλλογής «καταραμένων» εκθεμάτων του μουσείου. Πλέον, έχει πάρει διαστάσεις φαινομένου.

Φέτος, την τιμητική της είχε μια μικρή κούκλα από φύλλα καλαμποκιού, η Lady Corn Husk, η οποία φιλοτεχνείται παραδοσιακά και έχει μεγάλη ιστορία ενώ η κρυφή της ατζέντα είναι να σπείρει «corn madness» σε όσους ρίξουν τη ματιά τους πάνω της. Αυτή την κούκλα φιλοτέχνησε η Anita M. Shipway και είναι μία από τις τρεις που δώρισε στο μουσείο στις αρχές της δεκαετίας του 1970· τη συνήθεια πήραν από τις φυλές Ινδιάνων στις βορειοανατολικές περιοχές της Αμερικής οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι εκεί.

https://www.instagram.com/p/CU99Egxhe4s/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Διαγωνίστηκαν» επίσης ο εγκέφαλος εγκλημάτων «Professor Moriarty», κούκλα η οποία ίσως πείσει τον θεατή να διαπράξει κάποια απερίγραπτη φρικαλεότητα. Η κούκλα «Lizzie Borden», η οποία σαν τη διαβόητη δολοφόνο με το τσεκούρι που σκότωσε όλη την οικογένειά της είναι και εκείνη έτοιμη να κόψει σε κομματάκια όποιον τη θωρεί. Αλλά και η «Miss Abyss» με τα μάτια της που λαμπυρίζουν σαν πύλες προς άλλες διαστάσεις.

https://www.instagram.com/p/CVK1CWzhMEI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες, μια κούκλα δωρεά της Marilyn Bierbaum Frost, η οποία γεννήθηκε γύρω στο 1928 στη Viola Township. Και μια κούκλα με σώμα από μουσελίνα και στο στομάχι της έναν χαλασμένο μηχανισμό για ν' ακούγεται ότι κλαίει.

https://www.instagram.com/p/CVNZ3pvtQaj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA