Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος αποφάσισε να ασχοληθεί με τις φιλανθρωπίες και έκανε δωρεά «μαμούθ» στο ίδρυμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα

Διαβάστε ακόμη: Τζεφ Μπέζος: Αυτό είναι το νούμερο ένα συστατικό της επιτυχίας του

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Μπέζος δώρισε 100 εκατομμύρια δολάρια στο ίδρυμα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει λάβει το Ίδρυμα Ομπάμα. Σε «αντάλλαγμα» για τη δωρεά, ο Μπέζος ζήτησε μια πλατεία στο Obama Presidential Center να λάβει το όνομα του Τζον Λιούις, ο οποίος πέθανε πέρυσι.

«Οι αγωνιστές της ελευθερίας αξίζουν μια ιδιαίτερη θέση στο πάνθεον των ηρώων και δεν μπορώ να σκεφτώ πιο κατάλληλο πρόσωπο για να τιμήσω με αυτό το δώρο από τον Τζον Λούις, έναν μεγάλο Αμερικανό ηγέτη και έναν άνθρωπο με εξαιρετική ευπρέπεια και θάρρος», ανέφερε ο Τζεφ Μπέζος σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ίδρυμα Ομπάμα. «Είμαι ενθουσιασμένος που υποστηρίζω τον πρόεδρο και την κυρία Ομπάμα και το ίδρυμά τους στην αποστολή του να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει τους ηγέτες του αύριο», αναφέρει. 

Αυτή ήταν μία από μια σειρά δωρεών του Τζεφ Μπέζος μέσα στους τελευταίους μήνες. Την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε επιχορηγήσεις 96,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε ομάδες που εργάζονται για την εξάλειψη την έλλειψη στέγης οικογενειών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA