ΔΙΕΘΝΗ
24/11/2021 10:22

Ιστορικό γεγονός: Airbus προσγειώθηκε για πρώτη φορά στην Ανταρκτική

Για πρώτη φορά στην ιστορία ένα αεροπλάνο Airbus A340 προσγειώνεται στην Ανταρκτική - Είχε απογειωθεί από από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και προσγειώθηκε σε ένα άτυπο αεροδρόμιο, επιπέδου «C»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ιστορικό γεγονός: Airbus προσγειώθηκε για πρώτη φορά στην Ανταρκτική
(Πηγή: Facebook/HiFly)
Ανάγνωση:

Για πρώτη φορά στην ιστορία των αερομεταφορών προσγειώθηκε στην Ανταρκτική ένα αεροπλάνο Airbus A340! Το αεροσκάφος είχε ναυλωθεί από την εταιρεία εκμισθώσεων Hi Fly, απογειώθηκε από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και προσγειώθηκε σε ένα άτυπο αεροδρόμιο, επιπέδου «C».

Όπως αναφέρει το CNN το πλήρωμα του Hi Fly 801 είχε επικεφαλής τον καπετάνιο Carlos Mirpuri, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της εταιρίας. Κάθε πτήση διαρκούσε μεταξύ πέντε και πεντέμισι ώρες και η ομάδα πέρασε λιγότερο από τρεις ώρες στο έδαφος στην Ανταρκτική, καλύπτοντας 2.500 ναυτικά μίλια.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει αεροδρόμιο στη Λευκή Ήπειρο, αλλά υπάρχουν 50 λωρίδες και διάδρομοι προσγείωσης.

Η πρώτη καταγεγραμμένη πτήση προς την Ανταρκτική ήταν ένα μονοπλάνο Lockheed Vega 1 το 1928, με πιλότο τον George Hubert Wilkins, έναν Αυστραλό στρατιωτικό πιλότο και εξερευνητή. Σύντομες εξερευνητικές πτήσεις όπως αυτές ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι επιστήμονες και οι χαρτογράφοι έλαβαν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την τοπογραφία της Ανταρκτικής.

Η Αυστραλία και η Νότια Αφρική είναι μόνο δύο από τις παγκόσμιες δυνάμεις με συμφέροντα στην Ανταρκτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ