Μενού
  • Α-
  • Α+

Για πρώτη φορά στην ιστορία  των αερομεταφορών προσγειώθηκε στην Ανταρκτική ένα αεροπλάνο Airbus A340! Το αεροσκάφος είχε ναυλωθεί από την εταιρεία εκμισθώσεων Hi Fly, απογειώθηκε από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και προσγειώθηκε σε ένα άτυπο αεροδρόμιο, επιπέδου «C».

Όπως αναφέρει το CNN το πλήρωμα του Hi Fly 801 είχε επικεφαλής τον καπετάνιο Carlos Mirpuri, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της εταιρίας. Κάθε πτήση διαρκούσε μεταξύ πέντε και πεντέμισι ώρες και η ομάδα πέρασε λιγότερο από τρεις ώρες στο έδαφος στην Ανταρκτική, καλύπτοντας 2.500 ναυτικά μίλια.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει αεροδρόμιο στη Λευκή Ήπειρο, αλλά υπάρχουν 50 λωρίδες και διάδρομοι προσγείωσης.

Η πρώτη καταγεγραμμένη πτήση προς την Ανταρκτική ήταν ένα μονοπλάνο Lockheed Vega 1 το 1928, με πιλότο τον George Hubert Wilkins, έναν Αυστραλό στρατιωτικό πιλότο και εξερευνητή.  Σύντομες εξερευνητικές πτήσεις όπως αυτές ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι επιστήμονες και οι χαρτογράφοι έλαβαν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την τοπογραφία της Ανταρκτικής.

Η Αυστραλία και η Νότια Αφρική είναι μόνο δύο από τις παγκόσμιες δυνάμεις με συμφέροντα στην Ανταρκτική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA