Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την ανατροπή της λέμβου στην οποία επέβαιναν την Τετάρτη (24/11), καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν το Στενό της Μάγχης από τη Γαλλία στη Βρετανία, δήλωσε τοπικός δήμαρχος στο τηλεοπτικό δίκτυο France 3.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ έκανε λόγο για «τραγωδία». «Οι σκέψεις μου είναι στους πολλούς αγνοούμενους και τραυματίες, θύματα εγκληματικών διακινητών που εκμεταλλεύονται την απελπισία τους και τη μεγάλη φτώχεια τους», δήλωσε ο αρχηγός της κυβέρνησης σε μήνυμά του που ανάρτησε στο Twitter, τονίζοντας ότι παρακολουθεί την «κατάσταση σε πραγματικό χρόνο». Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση διάσωσης.

Νωρίς σήμερα, δημοσιογράφοι του Reuters είδαν μια ομάδα με περισσότερους από 40 μετανάστες να κατευθύνεται στη Βρετανία επιβαίνοντας σε μια λέμβο. Το Στενό της Μάγχης είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως και τα ρεύματα είναι ισχυρά. Υπερφορτωμένες λέμβοι μόλις και μετά βίας μένουν στην επιφάνεια της θάλασσας και βρίσκονται στο έλεος των κυμάτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA