ΔΙΕΘΝΗ
26/11/2021 19:28

Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναστέλλει ταξίδια από τις χώρες της νότιας Αφρικής

Το νέο στέλεχος είναι το πιο σημαντικό που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα, και η επιβολή μέτρων κρίθηκε αναγκαία. Ετσι, οι χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναστέλλουν ταξίδια από τις χώρες της νότιας Αφρικής

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναστέλλει ταξίδια από τις χώρες της νότιας Αφρικής
(Πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Οι χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να διακόψουν προσωρινά τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια Αφρική, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική και ονομάζεται «μετάλλαξη της Μποτσουάνα».

Το νέο στέλεχος είναι το πιο σημαντικό που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα, όπως επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η επιβολή μέτρων κρίθηκε αναγκαία. Ετσι, ο περιορισμός αφορά τις χώρες της νότιας Αφρικής: Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι.

Όπως ανακοίνωσε η σλοβενική προεδρία: «Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να αναστείλουν προσωρινά τα ταξίδια από τη νότια Αφρική, μετά τον εντοπισμό μιας νέας παραλλαγής του κορονοϊού». Σε ανάρτηση στο Twitter η σλοβενικής προεδρία ανέφερε ότι μια επιτροπή ειδικών και από τις 27 χώρες μέλη συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να επιβληθούν προσωρινά περιορισμοί σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από τη νότια Αφρική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ