Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να διακόψουν προσωρινά τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια Αφρική, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική και ονομάζεται «μετάλλαξη της Μποτσουάνα».   

Το νέο στέλεχος είναι το πιο σημαντικό που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα, όπως επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η επιβολή μέτρων κρίθηκε αναγκαία. Ετσι, ο περιορισμός αφορά τις χώρες της νότιας Αφρικής: Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι.

Όπως ανακοίνωσε η σλοβενική προεδρία: «Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να αναστείλουν προσωρινά τα ταξίδια από τη νότια Αφρική, μετά τον εντοπισμό μιας νέας παραλλαγής του κορονοϊού». Σε ανάρτηση στο Twitter η σλοβενικής προεδρία ανέφερε ότι μια επιτροπή ειδικών και από τις 27 χώρες μέλη συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να επιβληθούν προσωρινά περιορισμοί σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από τη νότια Αφρική.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA