Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ολλανδία: Περίπου 85 από τους 600 επιβάτες των δύο πτήσεων από τη Ν. Αφρική, θετικοί στον κορονοϊό

Σε συναγερμό παραμένουν οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας μέχρι να διαπιστωθεί αν πρόκειται για δεκάδες κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον – Σε πλήρη απομόνωση 600 επιβάτες

Πηγή: Unsplash
Πηγή: Unsplash

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας μέχρι να διαπιστωθεί αν οι περίπου 85 επιβάτες δύο πτήσεων που έφτασαν στη χώρα από τη Νότια Αφρική και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, νοσούν από τη Μετάλλαξη Όμικρον! Μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και οι 600 επιβάτες των δυο πτήσεων βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση στο αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ.

Σε αυτή τη φάση διενεργούνται περαιτέρω εξετάσεις, για να εξακριβωθεί το εάν και κατά πόσον έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον του ιού, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε χθες «ανησυχητική», λόγω των πολλαπλών μεταλλάξεων της και της υψηλής μολυσματικότητάς της. Η μετάλλαξη αυτή πυροδότησε χθες ομοβροντία ανακοινώσεων κυβερνήσεων πως κλείνουν τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες από χώρες του νότιου τμήματος της Αφρικής και κύμα ρευστοποιήσεων στις χρηματαγορές παγκοσμίως.

Οι περίπου 600 επιβάτες, που τέθηκαν αμέσως σε απομόνωση από τους υπόλοιπους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο μετά την άφιξή τους, αντιμετώπισαν πολύωρες καθυστερήσεις και εξετάσεις. Με βάση τα πρώτα δεδομένα, το ολλανδικό υπουργείο Υγείας εκτίμησε ότι οι επιβάτες που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό είναι περίπου 85.

«Οι επιβάτες τα τεστ των οποίων είχαν θετικό αποτέλεσμα θα τεθούν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο στο ή κοντά στο Σίπολ», διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές. «Ερευνούμε όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό εάν πρόκειται για κρούσματα της νέας ανησυχητικής μετάλλαξης, που ονομάστηκε Όμικρον», πρόσθεσαν.

Χθες το πρωί η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από κράτη στο νότιο τμήμα της Αφρικής και ξεκαθάρισε πως όσοι βρίσκονταν ήδη εν πτήσει θα υποβληθούν σε εξετάσεις και πιθανόν καραντίνα με την άφιξή τους. Επιβάτες των πτήσεων της KLM από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ ανέφεραν νωρίτερα πως τους άφησαν να περιμένουν στο ταρμάκ επί ώρες.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ολλανδία #Κορονοϊός #Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας #μετάλλαξη Όμικρον #Νότια Αφρική

Best of Internet