Μενού
  • Α-
  • Α+

Ισχυρή σεισμική δόνηση χτύπησε το βόρειο Περού. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 40 χιλιόμετρα από την πόλη Μπαράνκα.

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός τώρα στη Σκύρο

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του αμερικανικού γεωλογικού ινστιτούτου USGS ο σεισμός είχε μέγεθος 7,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο (EMSC) είχε μέγεθος 7,3. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 5:52 το πρωί, τοπική ώρα και το εστιακό βάθος του ήταν αρκετά μεγάλο στα 112 χιλιόμετρα.

https://twitter.com/IlkhaAgency/status/1464920827619684357?ref_src=twsrc^tfw

Ένας πύργος 14 μέτρων σε μια προστατευόμενη εκκλησία τεσσάρων αιώνων κατέρρευσε λίγο μετά τον σεισμό, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και μαρτυρίες. Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο έδειχναν τον ιστορικό πύργο, τμήμα ενός συγκροτήματος του 16ου αιώνα που θεωρούνταν ο παλαιότερος καθολικός ναός στην περιοχή της Αμαζόνας, να έχει μετατραπεί σε ένα σωρό από πέτρες, αν και το κεντρικό του τμήμα φαινόταν ακόμα να στέκεται. Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν επίσης ζημιές σε άλλες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης μιας εκκλησίας στο νότιο Ισημερινό. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κολομβία.

https://twitter.com/L_Team10/status/1464921356471087107?ref_src=twsrc^tfw

Το Εθνικό Ινστιτούτο Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Άμυνας στο Περού δεν ανέφερε αμέσως ζημιές ή τραυματισμούς από τον σεισμό. Επίσης, δεν εκδόθηκε άμεσα προειδοποίηση για τσουνάμι. Οι σεισμοί είναι συνηθισμένοι στο Περού, το οποίο βρίσκεται πάνω στο Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού, όπου λαμβάνει χώρα το 85% της σεισμικής δραστηριότητας του πλανήτη.

https://twitter.com/ilkhakurdi/status/1464917625595736065?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA