Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αρχές της Ελβετίας ανακοίνωσαν το βράδυ της Κυριακής (28/11) ότι εντόπισαν ένα «πιθανό πρώτο κρούσμα» της μετάλλαξης Ομικρον στην Ελβετία, σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική. Ο άνθρωπος αυτός επέστρεψε στην Ελβετία πριν από περίπου μία εβδομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η ανάλυση του γονιδιώματος και θα εξακριβωθεί αν είναι όντως φορέας της παραλλαγής αυτής, ανέφερε η ομοσπονδιακή υπηρεσία Υγείας σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η Ελβετία απαγόρευσε την Παρασκευή επ’ αόριστον την είσοδο όλων των ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, την Εσουατίνι, το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια και τη Ζιμπάμπουε. Εξαιρούνται μόνο οι Ελβετοί πολίτες και όσοι έχουν άδεια παραμονής στη χώρα. Οι ταξιδιώτες από αυτήν την περιοχή αλλά και από άλλες χώρες (Ισραήλ, Βέλγιο, Ολλανδία…) θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για την Covid-19 και, επιπλέον, να μπαίνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Στην Ελβετία, μια χώρα 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής περίπου 980.000 κρούσματα και 11.000 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας. Το 65% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ποσοστό μικρότερο σε σύγκριση με άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Αν και τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα αυξάνονται, η κυβέρνηση απέφυγε να επιβάλει σκληρότερους υγειονομικούς περιορισμούς. Ωστόσο ο υπουργός Υγείας Αλέν Μπερσέτ προειδοποίησε σήμερα ότι η εμφάνιση της Όμικρον μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA