Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η παρενόχληση Ιταλίδας δημοσιογράφου από οπαδό της Φιορεντίνα, τη στιγμή που η κοπέλα έκανε ρεπορτάζ σε ζωντανή μετάδοση. Το συμβάν έλαβε χώρα μετά τη λήξη του αγώνα Εμπολι - Φιορεντίνα. Το θύμα της παρενόχλησης, η δημοσιογράφος Γκρέτα Μπεκάλια, εργάζεται σε τοπική τηλεόραση της Τοσκάνης, στην Ιταλία.

Διαβάστε ακόμη: Ιταλία: Δημοσιογράφος παρενοχλήθηκε on air από οπαδό - Οργή και ευρεία καταδίκη

Οπως κατέγραψε και η τηλεοπτική κάμερα, ένας οπαδός μετά τη λήξη της αναμέτρησης χτύπησε την 27χρονη ρεπόρτερ στα οπίσθια, με εκείνη σαστισμένη να του λέει «Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό», ενώ ο παρουσιαστής προσπάθησε να μη δώσει βάρος στο συμβάν, λέγοντάς της «μη νευριάζεις».

https://twitter.com/Fabio_DeBunker/status/1464940105655898112?ref_src=twsrc^tfw

Η ίδια η Μπεκάλια μίλησε για το εν λόγω περιστατικό στο Corriere.it και ανέφερε: «Ένιωσα αγανακτισμένη, παραβιασμένη. Για αυτό το άτομο ήμουν σαν μια πινακίδα που με κλωτσούσε για να εκτονώσει τον θυμό του. Δεν ήταν οπαδοί, ήταν εκτελεστές. Αλλά θέλετε να μάθετε την ακριβή δυναμική; Πρώτα έφτυσε το χέρι του και μετά με χτύπησε στα οπίσθια, δυνατά, βίαια, που επίσης με πόνεσε ψυχολογικά». 

https://www.instagram.com/p/CW03oQ6NF-r/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Χάρη στις κάμερες ασφαλείας, αλλά και στις λήψεις του συγκεκριμένου καναλιού, τις τελευταίες ώρες εξακριβώθηκε η ταυτότητα του δράστη και η δημοσιογράφος έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει μήνυση. Ηδη, τον ψάχνει η Αστυνομία με την Γκρέτα Μπεκάλια να αναφέρει: «Βοηθήστε με να βρω αυτούς τους ανθρώπους, αυτό είναι απαράδεκτο το 2021».

Χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην αθλητική συντάκτρια και στιγμάτισαν το απαράδεκτο γεγονός. Την υποστήριξή τους θέλησαν να κάνουν σαφή, παράλληλα, ο πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, και η πρόεδρος της Γερουσίας, Ελιζαμπέτα Καζελάτι. Οι Ιταλοί σχολιαστές, τέλος, υπογραμμίζουν ότι είναι απαράδεκτο όλα αυτά να συνεχίζουν να συμβαίνουν και λίγες ημέρες μετά τη διεθνή ημέρα αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών. Σαν να υπάρχει δηλαδή μια μερίδα της κοινωνίας η οποία είναι εντελώς αδιάφορη σε κάθε μήνυμα ευαισθητοποίησης και προώθησης μιας στοιχειώδους, πολιτισμένης συμπεριφοράς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA