Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μετάλλαξη Ομικρον είχε εντοπιστεί στην Ολλανδία προτού φτάσουν δύο πτήσεις από τη νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι υγείας της χώρας. Αυτό προκαλεί ανησυχία για τη μετάλλαξη Ομικρον, που έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό. Οι ολλανδικές υγειονομικές Αρχές δήλωσαν ότι η μετάλλαξη Ομικρον είχε εμφανιστεί στην Ολλανδία μία εβδομάδα νωρίτερα σε σχέση με αυτά που πίστευαν οι Αρχές και γι' αυτό τώρα γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί πόσο έχει εξαπλωθεί. 

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Ανησυχία του CEO της Moderna για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM) ανέφερε ότι «βρήκε» τη μετάλλαξη Oμικρον σε δύο δείγματα που είχαν ήδη ληφθεί στην Ολλανδία στις 19 και 23 Νοεμβρίου. Αδιευκρίνιστο, πάντως, παραμένει εάν αυτοί οι άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τη νότια Αφρική.

Τουλάχιστον 14 άτομα που έφθασαν με πτήσεις από το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπταουν στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στις 26 Νοεμβρίου έφεραν τη νέα παραλλαγή, δήλωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM). Περίπου 61 από τους περισσότερους από 600 επιβάτες των πτήσεων της νότιας Αφρικής βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και μπήκαν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους την περασμένη Παρασκευή.

Η ανακάλυψη της μετάλλαξης Όμικρον έχει βάλει σε νέο συναγερμό όλο τον πλανήτη, με αποτέλεσμα οι χώρες να επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς και νέα μέτρα. Η Ολλανδία σκοπεύει να υποβάλει σε μοριακά τεστ (PCR) περίπου 5.000 άλλους επιβάτες που έχουν ταξιδέψει από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια ή τη Ζιμπάμπουε. Η Ολλανδία έθεσε σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό, προκειμένου να περιορίσει το ρεκόρ ημερήσιων ποσοστών μόλυνσης που ξεπερνούν τις 20.000 και να μειώσει την πίεση στα νοσοκομεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA