Μενού
  • Α-
  • Α+

Η σεξουαλική παρενόχληση παραβιάζει τα όρια των ανθρώπων που τη δέχονται με αποτέλεσμα κάποιοι να «παγώνουν». Όταν συμβαίνει εν ώρα εργασίας, που το άγχος έχει πολλαπλασιαστεί για να υπάρξει απόδοση, άνθρωποι μένουν «στήλες άλατος» από το σοκ. Θύματα έχουν πέσει πολλές γυναίκες δημοσιογράφοι ενώ μεταδίδουν ρεπορτάζ σε τηλεοπτικά δίκτυα, με τελευταίο παράδειγμα την Ιταλίδα, Γκρέτα Μπεκάλια

Διαβάστε ακόμη: Ιταλία: Η Γκρέτα Μπεκάλια περιγράφει την on air παρενόχληση: «Πρώτα έφτυσε το χέρι του και μετά με χτύπησε στα οπίσθια»

Η αθλητικογράφος που εργάζεται για την τοπική τηλεόραση της Τοσκάνης μετέδιδε το ρεπορτάζ μετά τη λήξη του αγώνα Έμπολι-Φιορεντίνα όταν οπαδός της άγγιξε τα οπίσθια. «Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό», είπε η νεαρή δημοσιογράφος, αλλά ο παρουσιαστής προσπάθησε να μην δώσει βάρος στο συμβάν, λέγοντάς της, «μην νευριάζεις».

Η Γκρέτα δεν ήταν η πρώτη αλλά ελπίζουμε να είναι η τελευταία δημοσιογράφος που παρενοχλήθηκε σεξουαλικά εν ώρα εργασίας. Η δημοσιογράφος Τζούλιετ Γκονζάλες Θεράν του ισπανόφωνου τμήματος της Deutsche Welle βρισκόταν στην Σαράνσκ της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ το 2018 όταν οπαδός την άρπαξε και την φίλησε στην κάμερα. Η Τζουλιέτ δημοσίευσε το περιστατικό στον λογαριασμό της στο Instagram τονίζοντας πως οι γυναίκες δημοσιογράφοι «δεν αξίζουμε τέτοια συμπεριφορά». 

Επίσης, η Βραζιλιάνα Τζούλια Γκιμαράες μετέδιδε ρεπορτάζ από το Εκατερίνεμπουργκ, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα Ιαπωνία – Σενεγάλη για το Μουντιάλ 2018. Τότε ένας οπαδός την πλησίασε και αποπειράθηκε να τη φιλήσει με αποτέλεσμα να ξεσπάσει: «Μην το κάνεις αυτό! Να μην το ξανακάνεις ποτέ!». 

Μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στην Βάσκο ντα Γκάμα και το Πανεπιστήμιο της Χιλής το 2018, η ρεπόρτερ του Esporte Interativo Μπρούνα Ντίλντρι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από έναν οπαδό που τη φίλησε στο στόμα. «Πάντα ήμουν μία ρεπόρτερ που αγαπούσε τα πάρτι. Δεν με νοιάζει να λερωθώ με μπύρα, να χοροπηδούν οπαδοί. Προσπαθώ να ζω τη στιγμή και να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Έχω καλές σχέσεις με τους οπαδούς. Το να με φιλάς στο στόμα ενώ εργάζομαι και να μην ξέρω πώς να αντιδράσω είναι λάθος. Σίγουρα αυτός ο άνδρας δεν ξέρει πόσο σκληρά εργάζομαι. Νόμιζε πως είχε το δικαίωμα να κάνει αυτό που έκανε. Λυπάμαι πραγματικά γι' αυτό που βίωσα και για όσα συμβαίνουν καθημερινά σε γυναίκες συναδέλφους», είχε δηλώσει η Μπρούνα. 

Η Πάολα Μολίνα Καρμόνα, δημοσιογράφος του Hora 13 βρισκόταν σε φοιτητικές πορείες στο Μεδεγίν της Κολομβίας, όταν ένας νεαρός επιχείρησε να τη φιλήσει. 

Το 2012 είχε συμβεί ένα από τα συγκλονιστικότερα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης σε live μετάδοση. Η Γαλλίδα δημοσιογράφος Σόνια Ντίντι βρισκόταν στην πλατεία Ταχρίρ για να καλύψει τις διαδηλώσεις κατά του τότε προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, όταν περικυκλώθηκε από ομάδα ανδρών που άρχισε να την ακουμπά στο σώμα και αποπειράθηκε να της σκίσει τα ρούχα! «Με έπιαναν παντού. Συνειδητοποίησα λίγο αργότερα ότι κάποιος μου άνοιξε τα κουμπιά από το πουκάμισό μου. Απέφυγα τα χειρότερα επειδή φορούσα ζώνη», είχε δηλώσει τότε η Ντίντι, η οποία χάρη στη βοήθεια του εικονολήπτη της, Ασχάρ Χαλίλ, κατόρθωσε να ξεφύγει από τον όχλο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA