Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φτώχεια... φτώχεια, αλλά και οι απειλές... απειλές! Τι και αν η χώρα δοκιμάζεται στο εσωτερικό της με την οικονομική κρίση να έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον τουρκικό λαό, στην εξωτερική τους πολιτική, οι Τούρκοι επιμένουν να τα βάζουν με την Ελλάδα και μάλιστα να κατηγορούν τη χώρα μας για ανύπαρκτους λόγους. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα για παράνομες δραστηριότητες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και όπως πάντα εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της χώρας μας: «Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Πινάρ Καρά.

Κατηγόρησε εξάλλου την Ελλάδα ότι προκαλεί επειδή... εξοπλίζεται! Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας άσκησε κριτική στη χώρα μας καθώς, όπως υποστηρίζει, από την αρχή του έτους παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Στην ανακοίνωσή της η Άγκυρα καλεί την Ελλάδα να σταματήσει την παράνομη στάση της και να ξεκινήσει διάλογο με την Τουρκία.

«Εμείς τους καλούμε σε διάλογο και οι Έλληνες προκαλούν»

Το μέρος των δηλώσεων της Πινάρ Καρά που αφορούν την Ελλάδα: «Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, ενώ στην Κύπρο θα συνεχίσουν να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση όλων των προβλημάτων στο πλαίσιο διεθνούς δικαίου και σχέσεις καλής γειτονίας.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες και προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα καλής γειτονίας και συμμαχίας, η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες. Παρ’ όλες τις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνομιλία, συνεχίζει τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA