Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πορτογαλία: Σε ισχύ σήμερα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού

Σε εφαρμογή μπαίνουν από σήμερα στην Πορτογαλίας τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού – Χθες η εγκαινιάστηκε στη Λισαβόνα το μεγαλύτρο εμβολιαστικό κέντρο της χώρας

Πηγή: eurokinissi, APimages
Πηγή: eurokinissi, APimages

Η Πορτογαλία εγκαινίασε χθες το μεγαλύτερο κέντρο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά από σήμερα, σε μια περίοδο που η αύξηση των μολύνσεων ανάγκασε τις αρχές να επιβάλουν ξανά ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Μολονότι το 87% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί – ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παγκοσμίως – τα κρούσματα αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα, αν και όχι στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν σε άλλες χώρες, όπως στην Αυστρία ή το Βέλγιο.

Το νέο εμβολιαστικό κέντρο, σε ένα περίπτερο στο Πάρκο των Εθνών, εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο της Λισαβόνας Κάρλος Μοέντας. Στον χώρο αυτόν, δίπλα στον ποταμό Τάγο, είναι δυνατόν να εμβολιάζονται καθημερινά 6.000 άνθρωποι και ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί στους 9.000, εφόσον χρειαστεί.

Οι υπηρεσίες υγείας χορηγούν την αναμνηστική δόση του εμβολίου σε άτομα άνω των 65 ετών και σε ευπαθείς ομάδες. Ελπίζουν ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει κάνει αυτήν την αναμνηστική δόση το ένα τέταρτο του πληθυσμού.

Για να αναχαιτιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση επέβαλε και πάλι την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους, συνέστησε την τηλεργασία, εφόσον αυτό είναι εφικτό και απαιτεί από όλους τους επιβάτες αεροσκαφών, ακόμη και από τους εμβολιασμένους, να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR κατά την άφιξή τους.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Πορτογαλία #Εμβόλιο #μάσκα

Best of Internet