Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια θετική εξέλιξη στη μάχη κατά του κορονοϊού σηματοδότησε η απόφαση της ομοσπονδιακής συμβουλευτικής επιτροπής της FDA να προτείνει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως εγκρίνει για πρώτη φορά τη χρήση ενός αντιικού χαπιού για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της Covid-19. Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», η συμβουλευτική επιτροπή, με 13 ψήφους υπέρ και 10 κατά, ενέκρινε το χάπι "molnupiravir" της MSD. Η θεραπεία της MSD-Merck, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σε μέτριο βαθμό τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου από τον κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - ΗΠΑ: Η μετάλλαξη Ομικρον δεν έχει φτάσει ακόμη στη χώρα, λέει ο Φάουτσι

Ένα στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας, ο Δρ. Νικόλαος Καρτσώνης, είπε στη συμβουλευτική επιτροπή ότι η εταιρεία «δουλεύει πυρετωδώς» για να συλλέξει δείγματα από άτομα μολυσμένα με την μετάλλαξη Ομικρον τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει σε εργαστηριακές μελέτες για να βοηθήσει να προσδιορίσει εάν το φάρμακο θα δράσει κατά της μετάλλαξης.

«Αναμένουμε με βάση αυτά που γνωρίζουμε για την παραλλαγή Ομικρον ότι το molnupiravir θα ήταν αποτελεσματικό», είπε ο επιστήμονας. Επίσης η FDA αναμένεται να εγκρίνει ένα παρόμοιο χάπι της Pfizer, το οποίο σύμφωνα με τις μελέτες είναι πολύ αποτελεσματικό. Αμφότερες οι θεραπείες πάντως, θα μπορούσαν να συμβάλλουν καταλυτικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA