Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού εντός έξι μηνών ή με την αναμνηστική δόση προστατεύονται το ίδιο από την παραλλαγή Ομικρον, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ Νιτζάν Χόροβιτς, μετά τον εντοπισμό άλλων δύο κρουσμάτων στη χώρα της Μέσης Ανατολής, ανεβάζοντας το σύνολο σε τέσσερα.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Οι επιστήμονες ανησυχούν και η Ευρώπη «επιστρατεύει» τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

«Τις επόμενες μέρες θα έχουμε πιο ακριβείς πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της μετάλλαξης Ομικρον, αλλά υπάρχει ήδη περιθώριο αισιοδοξίας και υπάρχουν αρχικές ενδείξεις ότι όσοι εμβολιάζονται με εμβόλιο θα είναι επίσης προστατευμένοι από αυτή την παραλλαγή», είπε ο Χόροβιτς κατά την επίσκεψή του στο Ιατρικό Κέντρο Σορόκα στην Μπερσεβά.

Στη Σορόκα, ο Χόροβιτς είπε ξανά ότι η κατάσταση στο Ισραήλ είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει λόγος πανικού. «Δεν θα κλείσουμε τη χώρα και θα διατηρήσουμε τη ζωή όσο πιο φυσιολογική γίνεται», σημείωσε. «Δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία πρόθεση να επιβληθούν περιορισμοί στη ζωή στο Ισραήλ και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί».

Ο Χόροβιτς τόνισε επίσης ότι η απαγόρευση των ξένων τουριστών είναι μόνο προσωρινή και δεν θα ανανεωθεί αυτόματα. Στο μεταξύ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στο Ισραήλ παραμένει σταθερός. Συγκεκριμένα 636 νέοι φορείς του ιού εντοπίστηκαν τη Δευτέρα. Μια εβδομάδα νωρίτερα ήταν 716. Ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων την Τρίτη ήταν 5.600. Επιπλέον, υπήρχαν 117 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση στις ΜΕΘ, ο χαμηλότερος αριθμός από τον Ιούλιο. Τέλος, ο ρυθμός R που μετρά πόσα άτομα μολύνει κάθε φορέας ιού μειώθηκε ελαφρώς την Τρίτη στο 1,03.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA