Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας μαθητής που τραυματίστηκε σοβαρά την Τρίτη, κατά τη διάρκεια πυροβολισμών, σε λύκειο στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Με αυτόν τον τραγικό τρόπο αυξήθηκε ο απολογισμός σε τέσσερις νεκρούς. «Με λύπη ανακοινώνουμε ότι ένα τέταρτο θύμα υπέκυψε στα τραύματα του», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας 'Οκλαντ στη σελίδα τους στο Facebook, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για έναν 17χρονο μαθητή.

Ο Τζάστιν Σίλινγκ, 17 ετών, πέθανε στο νοσοκομείο γύρω στις 10.45 τοπική ώρα (17.45 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε ο σερίφης Μάικλ Μπούσαρ. Τρεις μαθητές σκοτώθηκαν χθες, Τρίτη κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών: ο Τέιτ Μάιρ, 16 ετών, η Χάνα Σεν Τζούλιαν, 14 ετών, και η Μάντισιν Μπόλντγουιν, 17 ετών.

Οι αρχές του Μίσιγκαν κατηγόρησαν τον ύποπτο για τη φονικότερη επίθεση σε σχολείο φέτος για φόνο και άλλες κατηγορίες, καθώς οι ερευνητές προσπαθούν να καθορίσουν τι προκάλεσε την ενέργεια αυτή του 15χρονου που σκότωσε τέσσερις μαθητές και τραυμάτισε άλλους επτά ανθρώπους.

Η εισαγγελέας της κομητείας 'Οκλαντ, Κάρεν ΜακΝτόναλντ, ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος για το πολύνεκρο επεισόδιο με πυροβολισμούς στο σχολείο, ονομάζεται Ίθαν Κράμπλεϊ. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν μία κατηγορία τρομοκρατίας που προκάλεσε θανάτους και τέσσερις κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού, είπε η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου. «Είναι πιθανό να απαγγελθούν περισσότερες κατηγορίες πολύ σύντομα», τόνισε.

Ο 15χρονος έφηβος, μαθητής του Λυκείου Όξφορντ, σε προάστιο του Ντιτρόιτ στο Μίσιγκαν, άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να σκοτώσει τρεις μαθητές ηλικίας από 14 έως 17 ετών και να τραυματίσει οκτώ άτομα, εκ των οποίων ένας εκπαιδευτικός.Έξι μαθητές που τραυματίστηκαν παραμένουν στο νοσοκομείο, μερικοί είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο εκπαιδευτικός, που τραυματίστηκε ελαφρά στον ώμο, πήρε εξιτήριο την ίδια μέρα από το νοσοκομείο.

Ο 15χρονος χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο όπλο Sig Sauer SP 2022 διαμετρήματος 9 χιλιοστών, που αγόρασε ο πατέρας του πριν από τέσσερις ημέρες, την Παρασκευή, ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων Black Friday, σύμφωνα με την αστυνομία. «Είναι ξεκάθαρο ότι πήγε για να σκοτώσει κόσμο», δήλωσε ο σερίφης Μπούσαρ μιλώντας στο CNN και υπογράμμισε ότι ο δράστης έριξε τουλάχιστον 30 σφαίρες.

«Πυροβολούσε ανθρώπους εξ επαφής, συχνά στοχεύοντας το κεφάλι ή το στήθος», πρόσθεσε. Ο ένοπλος πήγε στην αστυνομία μέσα στο ίδιο το σχολείο και τέθηκε υπό κράτηση. Παρέμεινε σιωπηλός για τα κίνητρα της πράξης του, και οι γονείς του, του ζήτησαν να μην μιλήσει στην αστυνομία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA