Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Χαβάη έγινε πριν από λίγες ώρες η πέμπτη πολιτεία των ΗΠΑ όπου εντοπίστηκε κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον. Είχε προηγηθεί αυτή της Νέας Υόρκης και πλέον οι ειδικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες τονίζουν πως η διασπορά στην κοινότητα είναι σημαντική και αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες.    

Αναλυτικότερα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε πέντε κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, ανακοίνωσε η κυβερνήτρια Κάθι Χόκουλ, προτρέποντας τους συμπολίτες της να μην πανικοβληθούν και να εμβολιαστούν. «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: δεν υπάρχει λόγος να πανικοβαλλόμαστε. Ξέραμε ότι η παραλλαγή αυτή θα ερχόταν και διαθέτουμε τα εργαλεία για να σταματήσουμε την εξάπλωση», διαβεβαίωσε μέσω Twitter η κυρία Χόκουλ, η κυβερνήτρια μιας πολιτείας με κάπου 20 εκατομμύρια κατοίκους.«Εμβολιαστείτε. Κάντε την αναμνηστική δόση σας. Φοράτε τη μάσκα σας», παρότρυνε η αξιωματούχος.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της πολιτείας της Χαβάης ανακοίνωσε πως εντόπισε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, τονίζοντας πως πρόκειται για περίπτωση μετάδοσης στην κοινότητα, καθώς ο άνθρωπος που μολύνθηκε δεν έχει ιστορικό ταξιδιών. Το πρόσωπο αυτό, κάτοικος της νήσου Οάχου, παρουσιάζει ήπια συμπτώματα της COVID-19. Πρόκειται για επαναμόλυνση, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε νοσήσει ήδη από την COVID-19 και δεν είχε εμβολιαστεί, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA