Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ολλανδία: Επιβάτες από τη Νότια Αφρική είχαν κορονοϊό, παρά τα αρνητικά rapid test

Εκατοντάδες επιβάτες φθάνουν με πτήσεις από τη Νότια Αφρική στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ κάθε εβδομάδα και οι υγειονομικές αρχές λένε πως περίπου το 9% εκείνων που δέχθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις είχε κολλήσει κορονοϊό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας εξέφρασαν την ανησυχία τους, καθώς ορισμένοι επιβάτες που έφθασαν με πτήσεις από τη Νότια Αφρική την τελευταία εβδομάδα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό κατά την άφιξή τους, παρά το γεγονός ότι είχαν εμβολιαστεί και είχαν αρνητικό rapid test πριν από την αναχώρησή τους.

«Αυτό επιβεβαιώνει πως ο ιός διασπείρεται εύκολα και είναι ανησυχητικό», δήλωσε ο Μπερτ φαν ντε Φέλντεν, διευθυντής της περιφερειακής υγειονομικής αρχής του Κένεμερλαντ, που περιλαμβάνει το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, Σίπχολ. «Είναι μέγιστης σημασίας οι ταξιδιώτες να εξετάζονται σωστά πριν από την πτήση τους και να επιτρέπουν να υποβάλλονται σε τεστ μετά την άφιξή τους».

Εκατοντάδες επιβάτες φθάνουν με πτήσεις από τη Νότια Αφρική στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ κάθε εβδομάδα και οι υγειονομικές αρχές λένε πως περίπου το 9% εκείνων που δέχθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις κατά την άφιξή του (μονάχα το ένα τρίτο συμφώνησε) αποδείχθηκε πως είχε κολλήσει κορονοϊό.

Αυξήθηκαν οι έλεγχοι λόγω της μετάλλαξης Ομικρον

Οι υγειονομικές αρχές άρχισαν να διενεργούν τεστ μετά τις πτήσεις από τις 26 Νοεμβρίου. Τότε δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική βρίσκονταν ακόμη στον αέρα όταν η ολλανδική κυβέρνηση εισήγαγε νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λόγω των ανησυχιών σχετικά με την εμφάνιση της μετάλλαξης Ομικρον.

Οι περισσότεροι από 600 επιβάτες στις πτήσεις αυτές απομονώθηκαν και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Αποδείχθηκε πως 62 είχαν προσβληθεί από την Covid-19 και 14 εξ αυτών από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ολλανδία #πτήσεις #Νότια Αφρική #Κορονοϊός #μετάλλαξη Όμικρον

Best of Internet