Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος και πολέμιος του Ερντογάν, Σεντάτ Πεκέρ, μετέδωσε το πρακτορείο Al Jazeera.  Όμως περίπου μία ώρα αργότερα το καταριανό μέσο ενημέρωσης ανασκεύασε την είδηση με πιο ασαφή τρόπο, καθώς δεν την έχει επιβεβαιώσει.

Διαβάστε ακόμη: Ιερουσαλήμ: Εν ψυχρώ εκτέλεση Παλαιστίνιου που επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινό

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, τα ΗΑΕ θα ήταν αυτά που θα έστελναν τον Τούρκο αρχιμαφιόζο στις τουρκικές αρχές. Μάλιστα τα περί έκδοσης του Πεκέρ, ανήρτησε σε tweet και ο γνωστός φανατικά ερντογανικός δημοσιογράφος Ιμπραΐμ Καραγκιούλ, ο οποίος λίγο αργότερα διέγραψε την ανάρτηση. 

Η είδηση για τη σύλληψη του Πεκέρ συμπίπτει χρονικά με την σημερινή επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κατάρ. Μάλιστα, πριν από την αναχώρησή του για το Κατάρ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θέλει να αναπτύξει τις σχέσεις της με τις χώρες του Κόλπου "χωρίς διακρίσεις". Προ ημερών ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν είχε επισκεφθεί την Άγκυρα, συναντήθηκε με τον Ερντογάν και υπέγραψε "συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων", με τις "κακές γλώσσες", να αφήνουν να εννοηθεί ότι επίκειται... ανταπόδοση από πλευράς ΗΑΕ. Μάλιστα, κατά το ίδιο διάστημα ο στρατηγός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Άχμεντ Νάσερ Αλ Ραΐσι, στόχος καταγγελιών για "βασανιστήρια" στη Γαλλία και την Τουρκία, εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Ιντερπόλ.

Ο δικηγόρος του Πεκέρ, ανακοίνωσε πριν τέσσερις μέρες ότι δεν είχε δει τον πελάτη του για πέντε ημέρες φουντώνοντας σενάρια για "εξαφάνισή" του! Πριν από λίγες μέρες ο Πεκέρ είχε δηλώσει: «Από την μια πουλάτε αμέσως την πατρίδα μας το Αν. Τουρκιστάν για τα χρήματα που θα έρθουν από την Κίνα και από την άλλη δηλώνετε πως θα μπείτε σε 5 ώρες στην Αθήνα». Αυτή ήταν και η τελευταία του δήλωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA