Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τους δύο γνωστότερους εχθρούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας και στα περίχωρα, ο ένας βρίσκεται στην φυλακή εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ ο άλλος «μπήκε» το απόγευμα της Δευτέρας για λίγες ώρες, μέχρι που η είδηση διαψεύστηκε. Πρόκειται για τους Οσμάν Καβαλά και Σεντάτ Πεκέρ. Ο δεύτερος είναι αρχιμαφιόζος και με βίντεό του στο Youtube απειλεί και «ξεσκεπάζει» εγκλήματα του Ερντογάν και της τουρκικής κυβέρνησης τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο. Ο 49χρονος Σεντάτ Πεκέρ μεταδίδει εδώ και μήνες ένα «τούρκικο σίριαλ» σε επεισόδια και έχει αποκτήσει εκατομμύρια πιστούς θεατές.

Διαβάστε ακόμη: Σεντάτ Πεκέρ: Διαψεύδεται η σύλληψη του Τούρκου αρχιμαφιόζου - Το πήρε πίσω το Al Jazeera

Πρωταγωνιστές του στα βίντεό του είναι πρώην και νυν μέλη της κυβέρνησης, στενοί συνεργάτες του Τούρκου προέδρου και άνθρωποι του κατεστημένου, υπεράνω πάσης υποψίας. Ανάμεσά τους ακόμη και ο πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος σύμφωνα με τον Πεκέρ τον είχε βοηθήσει να διαφύγει, ενημερώνοντάς του για το επικείμενο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Ο αρχιμαφιόζος της Τουρκίας εξαπολύει κατηγορίες για βιασμό, διακίνηση ναρκωτικών και δολοφονίες εναντίον αξιωματούχων κοντά στον Ερντογάν. Και όταν τελειώνει κάθε βίντεο, υπόσχεται ότι θα επανέλθει με νέες αποκαλύψεις.

«Τουρκοκύπριοι πολιτικοί που υποστηρίξατε τη συνωμοσία εναντίον μου στην Τουρκία συμμαχώντας με εμπόρους ναρκωτικών και παράνομους οργανισμούς στοιχημάτων, είστε όλοι καμένοι. Το αρχείο πέρασε στα χέρια μου. Πρέπει να ανησυχείτε. Θα σας αποκαλύψω. Όποιοι έχετε αίσθημα ντροπής θα πρέπει να παραιτηθείτε και να φύγετε», έγραψε χαρακτηριστικά στις 21 Οκτωβρίου. Τα ΜΜΕ στην Τουρκία αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο επόμενος πολιτικός που θα καεί. Ο αυτοεξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σεντάρ Πέκερ, άφησε να εννοηθεί πως διαθέτει ροζ αρχεία με πολιτικούς στη διάρκεια ερωτικών περιπτύξεών τους σε πολυτελή ξενοδοχεία. Όπως αναφέρουν τουρκικά Μέσα, ο Πέκερ φέρεται να έχει στην κατοχή του είτε αυτούσιο το περιβόητο αρχείο του λεγόμενου και «βασιλιά» του τζόγου Χαλίλ Φαλιάλι είτε αντίγραφό του.

Σεντάτ Πεκέρ: Η «σύλληψη» και το παρελθόν 

Σύμφωνα με το Al Jazzeera, που εν τέλει διέψευσε την πληροφορία, ο Πεκέρ συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εκδιδόταν στην Τουρκία.  Η είδηση για τη σύλληψη του Πεκέρ συμπίπτει χρονικά με την σημερινή επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κατάρ. Μάλιστα, πριν από την αναχώρησή του για το Κατάρ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θέλει να αναπτύξει τις σχέσεις της με τις χώρες του Κόλπου "χωρίς διακρίσεις". Ο Πεκέρ επανήλθε στο προσκήνιο το 2016 όταν απείλησε να σκοτώσει τους ακαδημαϊκούς που είχαν υπογράψει την Πρωτοβουλία Ακαδημαϊκών για την Ειρήνη - χαρακτηρίζοντάς τους τρομοκράτες. Για την υπόθεση ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη, ωστόσο ο Πεκέρ απαλλάχθηκε.

Ο Σεντάτ Πεκέρ γεννήθηκε το 1971, στο Ανταπαζαρί, στην τουρκική επαρχία του Σαγγάριου. Πέρασε πολύ χρόνο στη Γερμανία. Στη δεκαετία του 1990 ανέβηκε στην κλίμακα του οργανωμένου εγκλήματος. Η δράση του περιελάμβανε δολοφονίες, διακίνηση ναρκωτικών και επιθέσεις.  Η ρήξη με τον Ερντογάν φαίνεται να σημειώθηκε όταν ήρθε σε σύγκρουση με τον γαμπρό του Ερντογάν, τον Αλμπαϊράκ. Η σύγκρουσή τους πήρε διαστάσεις σε βαθμό που ο Πεκέρ τον κατηγόρησε δημοσίως ότι ήθελε τον αφανισμό του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA