Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κρις Κουόμο απολύθηκε άρον άρον από το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN με τις πρώτες πληροφορίες να λένε ότι συνέβη επειδή υπερασπίστηκε τον αδερφό του, Άντριου Κουόμο, πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, που παραιτήθηκε μετά τη θύελλα καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση. Πλέον, σύμφωνα με δικηγόρο, ο Κρις απολύθηκε επειδή δέχτηκε και ο ίδιος καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά ο ίδιος σκοπεύει να μηνύσει το CNN και να διεκδικήσει 18 εκατομμύρια δολάρια. 

Ο πρώην παρουσιαστής Κρις Κουόμο ετοιμάζεται να μηνύσει τον πρώην εργοδότη του για 18 εκατομμύρια δολάρια που του «χρωστάνε» από το συμβόλαιό του, ισχυριζόμενος ότι ο πρόεδρος του CNN Τζεφ Ζάκερ γνώριζε για τη συμμετοχή του στην έρευνα για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις του αδερφού του. 

Διαβάστε ακόμη: Σκάνδαλο Επστάιν: «Ζητούσε τρεις φορές την ημέρα σεξ με ανήλικες» - Μάρτυρας «καίει» τη Μάξγουελ για το κύκλωμα διακίνησης

«Οι αναφορές για τη δράση του Κρις ως συμβούλου του αδελφού του ήταν αρκετές για να απολυθεί. Η δημοσιοποίηση νέων στοιχείων σεξουαλικής παρενόχλησης με δράστη τον ίδιο μας έπεισαν ότι δεν ήταν δυνατόν να περιμένουμε άλλο», είπε εκπρόσωπος του CNN. Τις κατηγορίες εναντίον του απέρριψε ο Κρις Κουόμο.

Τώρα έχει προσλάβει δικηγόρους και ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση κατά του CNN εάν δεν τηρήσει το υπόλοιπο της τετραετούς σύμβασης που υπέγραψε πέρυσι, βάσει της οποίας λαμβάνει 6 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με τη New York Post.  Ωστόσο, ανώνυμες πηγές είπαν στην Post ότι το δίκτυο «δεν έχει πρόθεση να πληρώσει στον Κουόμο ούτε μια δεκάρα», σημειώνοντας ότι «αν λάβει διακανονισμό, θα προκληθεί σάλος».  

Ο Κουόμο απολύθηκε από τη θέση του το Σάββατο, αφού η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς δημοσίευσε μια σειρά εγγράφων που αποκαλύπτουν ότι είχε καλέσει τις «πηγές» του σχετικά με προγραμματισμένες ειδήσεις σχετικά με τον αδερφό του, καθώς προσπαθούσε να αποκρύψει πληροφορίες. 

Ο Κρις Κουόμο υπήρξε κεντρικός παρουσιαστής των ειδήσεων των 9 στο CNN, ενώ είχε καταφέρει να χαράξει ανεξάρτητη επαγγελματική πορεία εκτός της διάσημης οικογένειάς του. Πατέρας των δύο Κουόμο ήταν ο Μάριο Κουόμο, επί σειράν ετών δημοφιλής κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. Ο μεγάλος αριθμός καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος του κυβερνήτη οδήγησαν στην παραίτησή του, τον Αύγουστο. «Δεν ήθελα η θητεία μου στο CNN να καταλήξει με τον τρόπο αυτό, αλλά σας εξήγησα γιατί και με ποιον τρόπο βοήθησα τον αδελφό μου», είπε το Σάββατο σε ανακοίνωσή του ο Κρις Κουόμο.

Μέχρι και τον περασμένο μήνα, ο Κρις Κουόμο απολάμβανε τη στήριξη του προέδρου του CNN, Τζεφ Ζάκερ, επιτρέποντας στον δημοσιογράφο να χαράζει τη στρατηγική για την υπεράσπιση του αδελφού του, παραβιάζοντας κατάφωρα τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA