Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατακρημνίζεται καθημερινά η τουρκική οικονομία και ολοένα και περισσότεροι πολίτες δεν μπορούν να αγοράσουν τα βασικά αγαθά για να επιβιώσουν. Η οργή και η απόγνωση για την κατρακύλα της τουρκικής λίρας, που συνεπάγεται έλλειψη σε αγαθά, φάρμακα και ποσοστό ανέχειας που χτυπά... ταβάνι, είναι μεγάλη και ο κόσμος ζητά από τον Ερντογάν να δώσει λύση ή να παραιτηθεί.

Διαβάστε ακόμη: Εβρος: Τι είπε ο Ελληνας αστυνομικός που συνελήφθη στην Τουρκία - 48 ώρες στη γείτονα για να ελεγχθούν τα κινητά

Η ανεργία «χτυπά» τους πολίτες και όλοι οι εργασιακοί κλάδοι έχουν επηρεαστεί από την κατρακύλα της λίρας. Δύο μεγάλες τουρκικές αεροπορικές εταιρείες... πνέουν τα λοίσθια αφού σχεδόν δεν μπορούν να πετάξουν. Περίπου 1.500 Τούρκοι πιλότοι και μέλη πληρωμάτων είναι άνεργοι. Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκονται και πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας. Ένας από αυτούς παραχώρησε έστειλε επιστολή στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu και ισχυρίστηκε πως είναι απλήρωτος δύο χρόνια. «Είμαι πιλότος μαχητικού εδώ και 23 χρόνια. Εκατοντάδες φίλοι μου είναι άνεργοι, αλλά 850 ξένοι πιλότοι πετούν στην Τουρκία», ανέφερε και υποστήριξε πως Ελληνες πιλότοι που «έχουν βάλει στο στόχαστρο τον εναέριο χώρο της χώρας μας» εργάζονται σε υψηλές θέσεις. 

«Παρά την προφορική εντολή που δόθηκε προς όλες τις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες από τον πρόεδρό μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για μείωση του ποσοστού των ξένων πιλότων, το οποίο ήταν 11% το 2020, δεν υπήρξε ωστόσο ορατή ικανοποιητική μείωση του αριθμού των ξένων πιλότων» υποστηρίζει ο πιλότος. «Ως πολίτης που υπηρέτησε με τιμή στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία ως πιλότος μαχητικών εδώ και 23 χρόνια και έχει ορκιστεί για πάσης φύσεως θυσίες για την επιβίωση αυτής της χώρας, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο θέμα των ξένων πιλότων που εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα των Ελλήνων πιλότων. Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 150 Έλληνες πιλότοι εργάζονται στην Τουρκία, ενώ τους δίνονται και θέσεις Instructor Pilot και Examiner στις εταιρείες που εργάζονται», ανέφερε. 

«Στο παρελθόν, πολλοί από αυτούς έχουν συναντήσει πολλές φορές Τούρκους πιλότους ή έχουν βάλει στο στόχαστρο τον εναέριο χώρο της χώρας μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Υπάρχει ακόμη και πιλότος που έχει αποτυπώσει στο σώμα του τον ελληνικό εθνικισμό και την τουρκική εχθρότητα με τατουάζ της ΕΟΚΑ (σ.σ Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών)», υποστηρίζει ο Τούρκος πιλότος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA