Μενού
  • Α-
  • Α+

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κίνηση Αμερικανών βουλευτών να ποζάρουν με όπλα μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, λίγες μέρες μετά την επίθεση σε σχολείο των ΗΠΑ όπου 4 έφηβοι σκοτώθηκαν από τα πυρά 15χρονου. Πρώτος ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα ποζάροντας με όπλα ο Ρεπουμπλικάνος Thomas Massie προκαλώντας κατακραυγή. Για να τον στηρίξει, η Ρεπουμπλικανή Lauren Boebert δημοσίευσε και η ίδια φωτογραφία με τα 4 ανήλικα παιδιά της να κρατούν όπλα. 

Διαβάστε ακόμη: Vishal Garg: «Σας ντρόπιασα» λέει εκ των υστέρων για τις 900 απολύσεις μέσω Zoom αλλά δεν τις παίρνει πίσω

Η Boebert που εκλέχτηκε στο Κογκρέσο το 2020, δημοσίευσε στο Twitter τη φωτογραφία στην οποία περιτριγυρίζεται από τους 4 ανήλικους γιους της που κρατούν τυφέκια εφόδου, αστειευόμενη πως δεν υπάρχει χώρος για την οικογένεια του Massie. 

https://twitter.com/laurenboebert/status/1468411381653323777?ref_src=twsrc^tfw

Ο Thomas Massie είχε δημοσιεύσει φωτογραφία με την οικογένειά του για να ευχηθεί καλά Χριστούγεννα, ενώ όλοι κρατούσαν όπλα. Μάλιστα, ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη να του φέρει πυρομαχικά. Τα όπλα που κρατούν μοιάζουν με πολυβόλο Μ60, με ημιαυτόματο τουφέκι AR-15 και με αυτόματο οπλοπολυβόλο Thompson, σημειώνει το Reuters.

https://twitter.com/RepThomasMassie/status/1467197523127422979?ref_src=twsrc^tfw

Thomas Massie και Lauren Boebert είναι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ και της Δεύτερης Τροπολογίας του Συντάγματος που εγγυάται το «δικαίωμα στην οπλοκατοχή» και δίνει το «δικαίωμα συγκρότησης ομάδων πολιτοφυλακής». Η Boebert διατηρεί εστιατόριο στο Κολοράντο, το «Shooters Grill», στο οποίο επιτρέπονται τα όπλα ενώ περιγράφει τον εαυτό της ως «οπλισμένη και έτοιμη». Οι οικογενειακές φωτογραφίες με όπλα των δύο Ρεπουμπλικανών βουλευτών έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στα social media, ιδιαιτέρως για τον χρόνο στον οποίο αποφάσισαν να τις δημοσιεύσουν. Στις 30 Νοεμβρίου ένας 15χρονος άνοιξε πυρ σε Λύκειο του Μίσιγκαν σκοτώνοντας 4 έφηβους και τραυματίζοντας 6. 

https://twitter.com/MeidasTouch/status/1468424676313481219?ref_src=twsrc^tfw

Ο Μανουέλ Όλιβερ, πατέρας του Χοακίν που σκοτώθηκε σε Λύκειο της Φλόριντα του 2018 όταν 19χρονος που είχε μόλις αποφοιτήσει άνοιξε πυρ, σχολίασε τη φωτογραφία του Massie υποστηρίζοντας πως «εκλεγμένοι ηγέτες όπως αυτός, που δεν ξέρω τι προσπαθούν να κάνουν, να είναι ειρωνικοί, αστείοι ή κάτι τελοσπάντων και μας πικραίνουν. Αυτό πρέπει να μας διδάξει αν θα πρέπει να τους εκλέγουμε. Είναι αηδιαστική δημοσίευση». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA