Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα φερόμενο ως μέλος της ομάδας που ενεπλάκη στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, τον Οκτώβριο του 2018 στην Κωνσταντινούπολη, συνελήφθη την Τρίτη στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού και έχει τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές. Οι γαλλικές αρχές τώρα λένε ότι έγινε λάθος ταυτοποίηση και δεν είναι τελικά ο δολοφόνος του δημοσιογράφου. 

Διαβάστε ακόμη: Ινδία: Συντριβή ελικοπτέρου - Νεκρός ο επικεφαλής του Επιτελείου Άμυνας και άλλα 12 άτομα

Η Γαλλία επιβεβαίωσε ότι ήταν το λάθος άτομο μετά από 48ωρη έρευνα και σε ανοιχτή επικοινωνία με την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας. Ο Χαλίντ Αλοταΐμπι, 33 ετών, συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Ριάντ, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες. Ο Αλοταΐμπι τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει η Τουρκία.

Έχει το ίδιο όνομα με ένα πρώην μέλος της Βασιλικής Φρουράς της Σαουδικής Αραβίας που αναφέρεται στα έγγραφα κυρώσεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας και σε μια έκθεση που ανατέθηκε από τον ΟΗΕ ως εμπλεκόμενος στη δολοφονία του Κασόγκι στην Τουρκία.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του στις 2 Οκτωβρίου 2018, από πράκτορες που πήγαν στην Κωνσταντινούπολη από τη Σαουδική Αραβία. Το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ. Το Ριάντ, αφού αρχικά διέψευδε τη δολοφονία, τελικά ανακοίνωσε ότι οι Σαουδάραβες πράκτορες έδρασαν αυτοβούλως. Σε δίκη που έγινε στη Σαουδική Αραβία πέντε κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε θάνατο και άλλοι τρεις σε ποινές φυλάκισης. Οι θανατικές καταδίκες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε ποινές κάθειρξης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA