Μενού
  • Α-
  • Α+

Η έκρυθμη κατάσταση που υπάρχει εδώ και εβδομάδες στην Τουρκία, απόρροια των οικονομικών προβλημάτων και τις ακρίβειας που έχει υποβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, αποτυπώθηκε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στο κοινοβούλιο. Με τους πολιτικούς, μέλη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, να πιάνονται στα χέρια και να παίζουν ξύλο... δρόμου στα έδρανα.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Αγριο ξύλο στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον υπουργό Εσωτερικών

Η αφορμή, η σπίθα που άναψε το φιτίλι, ήταν μία φωτογραφία που παρουσιάστηκε και απεικονίζει -όπως μπορείτε να δείτε- τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, να επιβιβάζεται σε αεροπλάνο μαζί με τον καταδικασμένο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επιχειρηματία Σεζγκίν Μπαράν Κορκμάζ. Τη συγκεκριμένη φωτογραφία παρουσίασε ο βουλευτής του CHP Ερκάν Αϊντίν τον οποίο ο Σοϊλού έσπευσε να χαρακτηρίσει «απατεώνα».

https://twitter.com/arazaltay/status/1468525683773169664?ref_src=twsrc^tfw

«Λέτε ψέματα, είστε απατεώνας» απάντησε με τα αίματα να ανάβουν και τους βουλευτές των δύο κομμάτων να έρχονται στα χέρια και το κοινοβούλιο να μετατρέπεται σε ρινγκ.

https://twitter.com/gercekgundem/status/1468519726653583360?ref_src=twsrc^tfw

Η πίεση προς τους βουλευτές του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ολοένα και αυξάνεται καθώς βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής ενώ δέχονται συνεχώς παράπονα από τους πολίτες. Αυτή η ένταση έχει μεταφερθεί και σε πολιτικό επίπεδο με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να επιτίθενται στην κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, που μόλις προχθές, ενώ μιλούσε για την κατάσταση στην τουρκική οικονομία τους έλεγε, «δεν ντρέπεστε να στηρίζετε αυτή την κυβέρνηση;».

https://twitter.com/Politikaloji/status/1468556016409268227?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA