Μενού
  • Α-
  • Α+

Θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε στους Ισπανούς ότι έχουν ένα «κόλλημα» με το να καταρρίπτουν παγκόσμια ρεκόρ, σε τέτοιο βαθμό που αγγίζει τα όρια του φετίχ. Ετσι, μετά τη Βιλαρίμπα και το Βιναμπάχο που από το 2004 έσπασε το ρεκόρ Γκίνες για το πλύσιμο 23.892 πιάτων μέσα σε 12 ώρες, στην Αλικάντε έγιναν είδηση για το παγκόσμιο ρεκόρ της ψηλότερης φάτνης! Κρατούσε 30 ολόκληρα χρόνια, από το 1991, όταν στο Μεξικό και την πόλη Μοντερέι είχαν φτιάξει μία φάτνη ύψους 28,58 μέτρων. 

Διαβάστε ακόμη: Νέα Ζηλανδία: Ανδρας φέρεται να έκανε 10 δόσεις εμβολίου σε μια μέρα - Τον πλήρωσαν αντιεμβολιαστές

Οι Ισπανοί ξεπέρασαν όχι μόνο τους Μεξικανούς, αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους, με μια φάτνη - γίγας που περιλαμβάνει τρεις τεράστιες φιγούρες που αναπαριστούν τη Γέννηση του Ιησού, αθροιστικού ύψους 54,89 μέτρων. Οι τοπικοί φορείς της πόλης, λένε ότι στέλνει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας για καλύτερες μέρες μετά την πανδημία του κορονοϊού

Οπως και να'χει η φάτνη που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η πιο μεγάλη και (για πρώτη φορά) πιο ψηλή φάτνη στον κόσμο. Ο Ιωσήφ, η Μαρία και ο Ιησούς έχουν αθροιστικά ύψος 54,89 μέτρων, σχεδόν διπλάσιο από τα 28,58 μέτρα της μεξικανικής φάτνης. Για την ιστορία, δημιουργός του ισπανικού έργου, όπως γράφουν οι «Times», είναι ο τοπικός καλλιτέχνης, Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία.

Οι φάτνες αποτελούν ισπανική παράδοση, η οποία εισήχθη από την Ιταλία, όπως είναι σε άλλες χώρες το στήσιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Συγκεκριμένα, εδώ και δεκαετίες, υπάρχει ένας άτυπος ανταγωνισμός για την πιο καλοστολισμένη φάτνη μεταξύ των ισπανικών πόλεων, αλλά και ολόκληρη Ομοσπονδία κατασκευαστών για φάτνες με 80 παραρτήματα σε ολόκληρη τη χώρα.

 

https://www.instagram.com/p/CXVaCZaKmhT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA