Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλος προκλήθηκε από τη διαφήμιση γαλακτοβιομηχανίας στην οποία γίνεται σύγκριση των γυναικών με αγελάδες. Η εταιρεία ζήτησε δημοσίως συγγνώμη μετά την κατακραυγή στα social media

Διαβάστε ακόμη: Κένυα: Οι σοκαριστικές φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου με τις 6 νεκρές καμηλοπαρδάλεις

Η διαφήμιση της «Seoul Milk», της μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας της Νότιας Κορέας, απεικονίζει έναν άνδρα να βιντεοσκοπεί μία ομάδα γυναικών που... βόσκει. O αφηγητής περιγράφει πως οι γυναίκες στο λιβάδι δεν έχουν στρες και πίνουν νερό από την πηγές ακολουθώντας τη... σωστή δίαιτα. 

Ο άνδρας που βιντεοσκοπεί τις γυναίκες επιχειρεί να τις πλησιάσει και μία από αυτές γυρίζει να τον κοιτάξει και όλες μεταμορφώνονται σε αγελάδες. Η διαφήμιση δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι της Seoul Milk στο YouTube στις 29 Νοεμβρίου και κατέβηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις στις 8 Δεκεμβρίου. Εκτός από σεξιστική, η διαφήμιση θεωρήθηκε επίσης προκλητική εξαιτίας του συνειρμού που γίνεται με ένα μεγάλο πρόβλημα στη Νότια Κορέα όπου άνδρες βιντεοσκοπούν γυναίκες εν αγνοία τους και δημοσιεύουν τα στιγμιότυπα στο Διαδίκτυο. «Συγγνώμη σε όσους ένιωσαν άβολα. Παίρνουμε το ζήτημα στα σοβαρά και θα είμαστε πιο προσεκτικοί στο μέλλον», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της η Seoul Milk. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA